Se toarnă asfalt pe centura Timișoarei. Stadiul lucrărilor FOTO

141

DRDP Timișoara a transmis noul stadiu al lucrărilor de construire a centurii de sud a Timișoarei. Un nou sector cu primul strat de asfalt se pregătește pe șantier. Dacă vor permite condițiile meteo, antreprenorul Tirrena Scavi va începe, săptămâna viitoare, turnarea de asfalt AB2 pe un sector din zona localității Moșnița Nouă.

Pe acest sector s-a așternut fundația de balast și stratul de formă de piatra spartă. O altă zonă unde au avansat vizibil lucrările este la intersecția cu DN 59 Timișoara – Șag, unde echipele antreprenorului au început armarea culeei 1 a viitorului pasaj peste drumul național, iar peste drum a început decopertarea stratului vegetal.

Alte lucrări executate în punctele de pe șantier sunt amenajarea de platforme pentru foraje la pasajul peste calea ferată din zona Utvin, cofrare și umpluturi cu pământ pentru pasajul peste conductele Colterm din aceeași zonă, cofrare la pilele pasajului peste drumul spre poligonul Chișoda, cofrare la poduri peste canale ANIF, umpluturi și montarea prefabricatelor la podețe. La viitorul pod peste Bega din zona Ghiroda a continuat forarea piloților la culeea 1 și pila 1.

LĂSAȚI UN MESAJ