Se schimbă aspectul Operei Naţionale Timişoara? Primarul vine cu lămuriri… pe Facebook

309

Odată ce primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că în această primăvară începe reabilitarea faţadei Palatului Culturii din Piaţa Victoriei, în mediul on-line au izbucnit speculaţii, iar internauţii şi-au exprimat temerea că aspectul Operei Naţionale va fi schimbat şi va dispărea balconul, simbol al Revoluţiei din 1989. Pentru a lămuri lucrurile, primarul a venit cu explicaţii… pe Facebook.

Nicolae Robu a postat pe pagina lui de Facebook o poză cu prima pagină a caietului de sarcini în baza căruia se face reabilitarea faţadei Operei din centrul oraşului. Edilul a menţionat că, după finalizarea lucrărilor, faţa instituţiei de cultură va arăta exact ca acum.

„Ce se va face rezultă din poza atașată, reprezentând prima pagină din caietul de sarcini pe baza căruia s-a încheiat contractul de execuție. Așadar, această lucrare respectă strict proiectul Duiliu Marcu, care a condus la actualul aspect al fațadei, NEPUNÂNDU-SE DE NICIUN FEL PROBLEMA REVENIRII LA FAȚADA INIȚIALĂ, fațadă pe care eu o consider, pe de o parte, foarte frumoasă și nu mai puțin potrivită contextului arhitectural din vremurile când clădirea a fost proiectată și construită”, a scris Robu pe pagina sa de Facebook.

Faţada întregului Palat al Culturii, care găzduieşte Opera Naţională Timişoara, Teatrul Naţional Timişoara, Teatrul German de Stat şi Teatrul Maghiar de Stat, va fi reabilitată anul acesta cu 630.000 de lei. Banii provin din bugetul local. Licitaţia a fost deja făcută şi nu există contestaţii. Odată ce vremea va permite vor începe lucrările.

fatada-operei-document

LĂSAȚI UN MESAJ