Se rupe PSD-ul? Ponta şi-a dat demisia din partid. Gurile rele spun că va pleca şi cu o parte din oameni

375

Fostul preşedinte al PSD, Victor Ponta, a anunţat că îi trimite lui Liviu Dragnea o demisie în alb din partid, pe care acesta o poate semna oricând. Ponta a explicat că face asta pentru că ţine foarte mult la dreptul său de a-şi exprima opiniile şi că nu vrea să-l dea nimeni afară din partid.

Fostul premier a explicat de ce îi va trimite o demisie în alb lui Liviu Dragnea, actualul preşedinte al PSD.

„Eu intenţionez, în continuare, un singur lucru: să îmi spun opinia despre anumite lucruri pe care le cunosc. De exemplu, să-mi spun opinia că pierdem timpul cu discuţia asta despre Europa, că oricum domnul Iohannis va vota ce spune Germania. […] Ăsta-i dreptul la care ţin cel mai mult, şi anume să-mi spun opinia. Şi o să-mi spun opinia foarte mult timp. Dacă deranjez…am văzut că deranjez… de astăzi o să-i trimit domnului Dragnea demisia mea în alb şi, când îl supăr foarte tare, o introduce şi a scăpat de mine. Dar, să tac din gură, n-o să tac. Nu pot, la vârsta asta să mai tac din gură pe lucruri pe care le-am văzut, pe care le ştiu şi pe care le văd cu îngrijorare” – a declarat Victor Ponta pe holurile Parlamentului.

Victor Ponta şi-a intensificat în ultima perioadă criticile la adresa conducerii PSD.

În februarie, după o şedinţă a PSD care a tranşat cazul unor membri care au criticat prestaţia partidului în scandalul creat de ordonanţa 13 , şi în care Mihai Chirica şi-a pierdut toate funcţiile din partid, Liviu Dragnea a declarat că nu s-a pus problema sancţionării lui Victor Ponta, pentru că acesta nu mai are funcţii în partid.

Întrebat dacă mai există o relaţie de colaborare sau de prietenie între el şi Liviu Dragnea, Ponta a răspuns: „Nu“. În ultima vreme, Dragnea şi Ponta au avut mai multe schimburi dure de replici.

Despre ultima conversaţie cu Liviu Dragnea, Ponta a spus: „A fost in decembrie, când m-a sunat să mă întrebe dacă este adevarat că mă întalnesc cu Banicioiu, Teodorovici sa «conspirăm». Am închis telefonul, m-am filmat – eram la 3.000 de km distanţă, şi i-am trimis“. Fostul premier Victor Ponta a lansat în ultima perioadă mai multe atacuri la Liviu Dragnea, pe care l-a acuzat că îşi asumă numai măsurile bune luate de Guvernul Grindeanu, în timp ce aspectele negative sunt decontate doar de miniştri. Ponta i-a cerut premierului Sorin Grindeanu să se dezică de Liviu Dragnea dacă nu vrea să se „prăbuşească“.

LĂSAȚI UN MESAJ