Se întâmplă la 80 de kilometri de Timișoara: INVAZIE de BUBURUZE… VIDEO

3479

Cine n-a fredonat în copilărie refrenul ”buburuză, ruză”. Ei bine, inocentele insecte, iubite de multă lume, au ajuns o adevărată pacoste pentru locuitorii din Caraș-Severin, care se plâng că de câteva zile, de când vreama a devenit primăvăratică, nu mai știu pe unde să scoată cămașa.

Mai nou, în ultimile zile, buburuzele nu mai țin cont nici de cele sfinte și au invadat mai toate încăperile de la Mănăstirea Sfântu Ilie, din Bocșa. Pe lângă faptul că s-au lipit de exteriorul mănăstirii ca ”marca de scrisoare”, buburuzele au devenit atât de ”obraznice” încât le găsești și în bucătărie, în cămara de alimente sau chiar pe clopotniță. În plus n-au scăpat de buburuze nici gospodăriile celor din Bocșa.

Responsabilii de la Drecția Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor Caraș-Severin spun însă că apariția acestor insecte în această perioadă este ceva… normal. Soluția ca să scapi de ele? ,,În anumiți ani, atunci când condițiile meteorologice sunt favorabile reproducerii acestor insecte, este firesc ca acestea să se dezvolte în număr mai mare și atunci apar aceste invazii. Dar nu este nimic îngrijorător, cu ajutorul dezinsecției oamenii pot scăpa de aceste probleme’’–a declarat pentru Radio Reșița, directorul executiv al DSVSA, Ovidiu Zvorișteanu.

Dacă la Bocșa au buburuzele ”fac legea”, la Timișoara ne invadează ploșnițele. Soluția probabil e aceiași: dezinsecția!

 

Foto: ecomangazin.ro

Video: infocs.ro

LĂSAȚI UN MESAJ