Se circulă, din nou, cu bacul pe Dunăre. Curse regulate pe fluviu între România și Serbia, la Moldova Nouă

395

Bacul Baziaș 4, care face legătura între localitățile Moldova Nouă și Usjie-Golubac din Serbia, își reia, începând de mâine, 29 iulie, cursele regulate pe Dunăre, după o pauză de peste un an, generată de restricțiile de călătorie impuse de pandemia de coronavirus. Pasagerii trebuie să prezinte dovada vaccinării anti-COVID-19 sau un test negativ.

Achiziționat în cadrul unui proiect transfrontalier cu finanțare europeană, derulat de Consiliul Judetean Caraș-Severin în parteneriat cu Primăria Moldova Nouă și doua primării din Serbia, bacul Baziaș 4 a fost lansat la apă la sfârșitul anului 2019 și a reușit să efectueze doar câteva curse, în primele luni ale anului 2020, până la debutul pandemiei de COVID-19, când activitatea punctului de trecere a frontierei a fost suspendată.

Reprezentanții Eoliana, societate care administrează bacul, anunță că, începând de mâine, 29 iulie, cursele regulate cu bacul Baziaș 4 vor fi reluate, după următorul program:

plecare din Moldova Nouă:

– 09.00 (ora României) / 08.00 (ora Serbiei);

– 16.30 (ora României) / 15.30 (ora Serbiei).

întoarcerea din Usije (Serbia):

– 09.15 (ora Serbiei) / 10.15 (ora României);

– 16.45 (ora Serbiei) / 17.45 (ora României).

Tarifele din tabel sunt pentru o singură călătorie, deci un drum dus-întors costă dublu.

Durata unei călătorii este de 30 de minute, iar capacitatea maximă a bacului este de 20 de autoturisme și 50 de călători pe cursă. Din Usjie, locul în care acostează bacul pe malul sârbesc, se poate ajunge imediat în zonele turistice din apropiere: Cetatea Golubac, Mănăstirea Tumane, Lacurile de Argint de la Veliko Gradiste.

Potrivit reglementărilor din statul vecin, intrarea pe teritoriul Serbiei, din România, este permisă doar persoanelor care fac dovada efectuării schemei complete de vaccinare anti-COVID-19 sau celor care prezintă un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, a cărui valabilitate să nu depășească 48 de ore de la momentul eliberării rezultatului, emis de laboratoare acreditate. Minorii pot intra pe teritoriul Republicii Serbia fără a prezenta un test PCR negativ sau alte documente medicale. Informații complete despre condițiile în care se poate călători în Serbia sunt disponibile pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, la adresa: https://www.mae.ro/travel-conditions/3742.

Sursa: https://resita.ro/bacul-de-la-moldova-noua-isi-reia-cursele-pe-dunare-intre-romania-si-serbia/?fbclid=IwAR3waEXsEz7TD-17w2ScS_UbN8c58yF5xzv2yhO1l5P42GGphjbej7xKttw

LĂSAȚI UN MESAJ