Se apropie prima confruntare cu ruşii! Enisei Krasnoyarsk a ajuns la Timişoara

74

Timişoara Saracens se află, din nou, în faţa unui baraj pentru accederea în grupele ediţiei viitoare a Challenge Cup. Bănăţenii înfruntă, în dublă-manşă, formaţia rusă Enisei Krasnoyarsk, iar primul meci are loc, sâmbătă, pe „Dan Păltinişanu”.

Gruparea rusă, care a ajuns deja la Timişoara, după o escală în Turcia, este hotărâtă să îşi asigure prezenţa, pentru a doua oară la rând, în grupele competiţiei continentale. Echipa fondată în 1975 este cel mai dificil adversar pe care bănăţenii l-au întâlnit în această fază.

Adversarii „sarazinilor” au un buget anual de 3,5 milioane de euro, fiind al doilea cel mai bogat club din întrecerea internă, după VVA-Podmoskovye Saracens Moscova. Enisei are în palmares 9 titluri de campioană, 6 Cupe şi 3 Supercupe ale Rusiei, fiind depăşiţi la numărul total de trofee doar de rivalii de la VVA şi Krasny Yar Krasnoyarsk.

Gruparea pregătită de Valeev Vakil Kamilievich are un nucleu puternic de jucători care fac parte şi din naţionala Rusiei. De altfel, în ultimul sezon, nu mai puţin de 32 de jucători (seniori şi tineret) au luat parte la acţiunile selecţionatei ruse!

În actuala ediţie a Challenge Cup, Enisei a făcut parte din grupa a patra, una în care le-a avut adversare pe La Rochelle (Franţa), Bristol Bears (Anglia) şi Zebras Parma (Italia) şi în care a pierdut toate cele 6 jocuri disputate.

Rugbiştii celor din Krasnoyarsk nu sunt la prima vizită în România. Au mai evoluat, în 2015, în aceeaşi fază a întrecerii continentale, împotriva celor de la Ştiinţa Baia Mare, pe care i-au învins în ambele manşe.

Duelul cu Enisei are loc sâmbătă, de la ora, 15:00, pe arena „Dan Păltinişanu” şi va fi condus de o brigadă italiană, cu Andrea Pyardi la centru şi Matteo Liperini şi Gianluca Gnekka, la tuşe.

Meciul va fi transmis de TVR HD.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.