17.9 C
Timișoara
duminică 16 iunie 2024

Se anunță o investiție uriașă în Banat! Premierul Marcel Ciolacu susține că ,,Umbrărescu va investi 300 de milioane se euro în combinatul siderurgic Oțelu Roșu” | VIDEO

Premierul Marcel Ciolacu, care a făcut o vizită în județul Caraș Severin, s-a declarat convins că grupul UMB va salva combinatul siderugic Oțelu Roșu.

“Nea Sorin, Mihai, Tibi şi Costel au lucrat toată viața în Combinatul de la Oțelul Roşu. Ei au deschis noua linie de producție şi tot ei au închis-o după Revoluție.

Acum sunt încrezători că vor auzi din nou sunetele de la cuptoare! Mi-au povestit cât de mare le-a fost bucuria când au aflat că un român a preluat combinatul pentru a-l redeschide, nu pentru a-l arunca la fier vechi ca foştii proprietari.

Combinatul Oțelul Roşu va fi salvat și redeschis! Grup UMB, condus de domnul Umbrǎrescu, va investi aici peste 300 de milioane de euro și va crea peste 600 de locuri de muncă noi.

Investiția vine să asigure producția materialelor necesare proiectelor de infrastructură din România”, a scis Ciolacu pe Facebook.

“Se va porni! Combinatul Oțelul Roșu se va reporni! Și vom salva locurile de muncă. Avem nevoie de renașterea marilor coloși industriali românești”, a mai spus premierul.

Primele informații referitoare la achiziția combinatul Oţelul Roşu din Caraş Severin, care a intrat în insolvență în urmă cu mai bine de un deceniu, de către Dorinel Umbrărescu, care deține cel mai puternic grup românesc de construcții, au apărut în luna februarie. Combinatul, una dintre cele mai vechi unități industriale de pe teritoriul României, datând de la finalul secolului XVIII a fost cumpărat inițial de la stat  de firma Mechel a rusului Igor Ziuzin și apoi de o firmă cu acționari polonezi și basarabeni.

Umbrărescu a preluat activul cu 63 de milioane de lei, iar scopul achiziției este producția de oțel beton pentru construcții, cel puțin din ce s-a spus până acum.

Sursa: https://www.economica.net/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

FOTO – VIDEO | Mircea Geoană la Timișoara: „Nu mă interesează să candidez pentru PSD la președinție. Va fi anul independenților”

La Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara s-a desfășurat sâmbătă după amiază dezbaterea „Antreprenoriatul românesc: cum stimulăm competitivitatea...

„Stă în puterea noastră să descurajăm ura”, campania socială împotriva discriminării, căreia i s-a alăturat un cunoscut și îndrăgit sociolog

Inspectoratul General al Poliției Române a desfășură o campanie de prevenire, dar și de conștientizare cu privire la mesajele rasiste la adresa minorităților, dar...

Citește și :