20.1 C
Timișoara
luni 26 februarie 2024

Școala din Fratelia va avea condiții moderne, spații noi și o reabilitare termică

Primăria Municipiului Timișoara investește în reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale nr. 15, precum și în construirea a 4 săli de clasă noi. Lucrările au început în luna decembrie, termoizolarea cu vată bazaltică este aproape gata și echipele constructorului au lucrat în perioada vacanței în interiorul școlii.

„Accesul la educație este ceva fundamental pentru viitorul copiiilor Timișoarei și de aceea investim în școlile de cartier, într-o infrastructură modernă. Avem în construcție 84 de săli de clasă, atât în zona centrală, cât și în cartierele Timișoarei. Intenția noastră este să oferim condiții de secolul 21 pentru toți copiii Timișoarei. Anul acesta avem în plan să începem lucrările de modernizare și reabilitare termică la mai multe școli și licee pentru care am obținut deja finanțare prin PNRR”, a spus primarul Dominic Fritz.

Primăria urmărește atât reabilitarea termică a Corpului A cât și amenajarea și extinderea Corpului B cu un etaj. Lucrările includ consolidarea structurii de rezistență, recompartimentarea interioară, înlocuirea tâmplăriei, modernizarea și îmbunătățirea instalațiilor termice, sanitare și electrice. De asemenea, școala va avea un sistem cu panouri solare pentru a-și produce singură energia și a reduce din cheltuielile pentru utilități.

„Această investiție este necesară la Școala Gimnazială nr. 15, pentru îmbunătățirea nivelului educațional, prin creșterea accesului și participării tuturor elevilor din zona Fratelia și Steaua, pentru rezolvarea problemei spațiului insuficient pentru desfășurarea activităților educative, dar și pentru reducerea abandonului școlar. Avem o relație de colaborare, de sprijin și de susținere cu Primăria Timișoara, care este un pilon important pentru dezvoltarea și modernizarea acestei școli”, a transmis directorul Petru Claudiu.

Procesul de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 15 presupune construcția a patru noi săli de clasă, o sală multifuncțională și grupurile sanitare aferente. Școala are două corpuri de clădire, dar doar corpul A este folosit în prezent pentru activități școlare. Corpul B s-a aflat într-o stare avansată de degradare, având funcțiune de anexă și adăpostește spații de depozitare și ateliere.
Acestea nu au mai fost utilizate de peste 15 ani. 
Valoarea contractului de execuției este 3.237.352,93 lei (inclusiv TVA), iar lucrările sunt realizate de firma ALEX-DIA CONSTRUCT SRL.

Alte subiecte :

Cum este pe cale Timișoara să devină un oraș al azilanților! Peste 8000 de solicitări de azil în capitala Banatului au fost înregistrate numai...

Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara a prezentat, luni, 26 februarie 2024, rezultatele obținute în anul 2023, privind gestionarea...

Lucrări la rețelele Aquatim

Miercuri, 28 februarie, între orele 8-18 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Mureș și Crivaia. Lucrările fac...

Citește și :