9.7 C
Timișoara
vineri 1 martie 2024

SCM USV Timișoara l-a prezentat pe noul antrenor, care-l înlocuiește pe Valentin Calafeteanu |FOTO – VIDEO

Un eveniment de seamă pentru mișcarea sportivă bănățeană a avut loc în sala de conferințe a rectoratului Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” Timișoara. În prezența rectorului Alin Popescu și a prorectorilor Petre Mergheș și Sorin Stanciu a avut loc ceremonia de semnarea contractului cu noul antrenor al echipei de rugby SCM – USV Timișoara Mugurel Preda.

După plecarea lui Valentin Calafeteanu postul trebuia ocupat de un nou specialist având în vedere că echipa e în pregătire pentru noul sezon și dorește să aducă o nouă cupă. Să mai amintim că echipa timișoreană este proaspăt medaliată cu bronz în Liga Națională și va disputa la începutul anului viitor finala Cupei României.

Contractul de antrenor a fost atent supervizat de conducere clubului prin directorul Alina Botezatu, managerul Dănuț Borzaș dar și a universității și se referă la următorii doi ani cu posibiliatea de prelungire și intră în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Cu acest prilej rectorul Alin Popescu a anunțat despărțire de fostul antrenor în condiții corecte și a reiterat faptul că nu are nici un reproș de făcut deoarece meciul pierdut la Baia Mare a avut erori de arbitraj și nu de joc. Conducerea a mulțumit pentru prestație lui Calafeteanu.

Noul antrenor al echipei SCM – USV Timișoara este Mugur Preda în vârstă de 44 de ani. Dânsul are un palmares important atât ca jucător cât și ca tehnician în țară cât și în Franța unde a activat timp de opt ani. Tot acolo a obținut și calificările de antrenor. A fost tehnician în staff-ul echipelor naționale, și la echipele Steaua și Gloria Buzău.

În câteva cuvinte a explicat că dorește o nouă provocare și a acceptat fără ezitare oferta venită de la Timișoara.

Antrenorul Preda îi cunoaște pe unii dintre jucătorii timișoreni din perioadă când pregătea loturile de juniori (U17 și U18).

„Cunosc lotul în primul rând în calitate de adversar, dar și pentru că pe unii dintre jucători i-am pregătit la loturile de juniori. Din meciurile pe care le-am văzut în ultima perioadă – și-mi pare rău că nu au câștigat semifinala din Baia Mare – este un lot foarte unit, pe care mi-l doresc așa și de acum încolo. Ca să faci performanță de echipă, nu în special de individualități. Ai nevoie de individualități pe care să le pui în slujba echipei. Ce-am văzut la băieți – și în special în meciul cu Steaua – a fost o unitate foarte mare, dorința de a juca împreună și a performa, ceea ce mă bucură. Preiau un lot bine format.”

„Echipa noastră nu se va mai baza sezonul viitor pe Alin Conache, care și-a dorit să plece la Steaua, și Mihăiță Lazăr, care a ales cariera de antrenor. Staff-ul tehnic va decide în viitorul aproapiat dacă e nevoie de noi transferuri. Primul meci oficial din 2024 va fi finala de Cupă a României. Începem cu o partidă pentru trofeu și vrem să o câștigăm. Acesta este obiectivul pe termen scurt și ne dorim mult să îmbogățim palmaresul clubului cu o nouă Cupă” a mai adăugat Preda.

Dar totul se va limpezi după ședința tehnică din aceste zile. Se dorește aducerea câtorva jucători pentru a putea dubla oricare din posturi.

Cât despre parte financiară profesorul Popescu este optimist dar ponderat. Univesitatea va face tot ce trebuia ca echipei să nu lipsească nimic. Dar trebuie că și autoritățile locale să se implice în mai mare măsură. Nu este posibil ca cea mai titrată echipă a orașului să fie lăsat la urmă când este vorba de sprijin bănesc. Deși colaborarea cu primăria municipiului este una foarte bună încă se așteaptă o poziție mult mai clară în privința intențiilor față de echipă.

Alte subiecte :

Marian Vasile și-a anunțat oficial candidatura pentru postul de primar al Timișoarei | Foto-Video

Cu o zi înainte de Mărțișor, fostul manager al județului Timiș, dar și fost vicepreședinte al Consiliului Județean, în mandatul 2013-2015, Marian Constantin Vasile...

Primăria Timișoara continuă să sprijine Societatea de Transport Public în rezolvarea deficitului de șoferi de autobuz

Primăria Timișoara și  Societatea de Transport Public (STPT) continuă demersurile de eficientizare a transportului în comun. Astfel, un autobuz din parcul...

Citește și :