SCM Poli împiedică Dobrogea Sud Constanța, după un meci extrem de tensionat

141

SCM Politehnica și HC Dobrogea Sud Constanța au remizat, 22-22 (10-13), în etapa a patra a play-off-ului din seria A, a Ligii Naționale de handbal masculin. Conduși în permanență, timișorenii au scos un punct după un final extrem de tensionat, în care un jucător al gazdelor și antrenorul oaspeților au văzut cartonașe roșii și albastre, după un meleu în fața mesei oficiale.

De altfel, și episodul cu numărul 4 al duelului Timișoara-Constanța din acest sezon a fost dominat, la fel ca precedentele, de mulți nervi. Lucru care se regăsește și în cele 15 (!) eliminări dictate de arbitrii partidei din sala „Constantin Jude”. În ceea ce privește jocul în sine, constănțenii au condus aproape în permanență. La pauză au avut +3, diferență pe care au păstrat-o mai bine de jumătate din timp și în cel de-al doilea act.

Ultimele minute au aparținut însă bănățenilor, care au revenit, treptat, în joc și grație lui Șania și apoi lui Fenici au egalat situația la 21, respectiv 22. Ba mai mult, deși cu un om în minus (!), au ratat șansa victoriei în ultimele secunde, când Șania și Cîmpan au fost blocați, pe rând – faze la care banca gazdelor a cerut lovituri de la șapte metri. De aici și meleul creat la ultima secvență, care a ținut cele două echipe parchet încă 5 minute – și care a dus la cartonașele roșii încasate de Păiuș și Sundovski, pentru îmbrânceli.

S-a încheiat 22 la 22, rezultat care nu a mulțumit pe nimeni. „Vreau să îmi felicit băieții pentru revenirea avută. Am luptat, am fost fair-play și azi și cu CSM București… Dar mai sunt unii care fac și alte lucruri… Trebuia să primim 7 metri la ultimul atac. Așa a fost și anul trecut, cu CSM București, la acea fază cu Fenici, care a fost accidentat. S-a dat roșu și doar atât. Nu e prima dată când suntem privați de un 7 metri acasă”, a spus Pero Milosevic, antrenorul Timișoarei.

Acuze au venit și din partea oaspeților, care au trimis însă săgeți spre… Federația Română de Handbal, pe care o acuză că face jocurile pentru Dinamo. Branislav Angelov, team-managerul constănțenilor a explicat: „Un meci foarte dur și urât. Urât făcut însă de cei de la Federație, de oficialii de acolo, care au venit să facă jocurile pentru alții. Știam asta, ne pregătisem! Să ne înțelegem, nu s-a vrut ca Timișoara să câștige, ci ca noi să pierdem, pentru că așa le va fi mai ușor celor de la Dinamo cu CSM, într-o eventuală finală, pentru că ar juca două meciuri acasă. În schimb, cu noi, ar juca de două ori la Constanța. Deja e sută la sută clar, lumea nu știe, dar asta se vrea!”.

Marjanovic și Fenici au fost cei mai buni marcatori ai timișorenilor, cu câte 5 goluri fiecare. SCM Poli rămâne doar cu șanse teoretice la locul secund și încheie sezonul fără victorie în patru meciuri directe cu Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.