Schimbări drastice privind amenzile primite! Ce li se pregătește celor care încalcă legislația

222

Persoanele care au încălcat legislaţia şi au fost sancţionate contravenţional ar putea avea mai mult timp la dispoziție pentru plata amenzilor. Dacă refuză să plătească amenda și să facă muncă în folosul comunității, ar putea face chiar și închisoare, conform unei propuneri legislative ce a ajuns recent în atenția senatorilor pentru dezbatere.

Proiectul de act normativ a fost înregistrat recent la Senat pentru dezbatere, conform avocatnet.ro

Potrivit propunerii legislative, persoanele sancţionate contravenţional vor avea la dispoziţie pentru plata amenzii, pe lângă termenul iniţial de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii, un termen suplimentar de 60 de zile.

Dacă în acest interval, chiar dacă nu plătesc integral amenda, trebuie să-şi arate intenţia de a achita amenda primită, prin plăţi parţiale sau eşalonate. În cazul depăşirii termenului suplimentar, instanţa va înlocui amenda cu activitate în folosul comunităţii.

În condiţiile în care contravenientul nu se va prezenta, în 48 de ore pentru această muncă, instanţa va înlocui aceată pedeapsă cu cea a închisorii.

În prezent, o amendă contravenţională se poate plăti într-un termen maxim de 30 de zile, iar, după ce acest termen expiră, amenda este înlocuită cu muncă în folosul comunităţii pentru cel mult 50 de ore, dar nu există măsura transformării pedepsei cu munca în pedeapsă cu închisoarea.

sursa capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.