Schimbarea conducerii Aeroportului Timișoara duce la proces

142

Aeroportul Internațional ”Traia Vuia” din Timișoara are un nou director. Dan Idolu, membru PSD. A fost schimbat din funcție de Consiliul de Administrație al aerogării. Însă lucrurile sunt mai complicate, fostul manager atacând în instanță decizia.

”O să deschid acțiune în instanță pentru că decizia Consiliului de Administrație mi se pare nedreaptă și incorectă. Voi cere repunerea pe post și despăgubiri. La ora aceasta, pe vorbe, mi se spune că s-a prelungit contractul meu, ceea e permis de lege dacă realizezi indicatorii de peformanță, dar mi se reproșează asta. Oficial, la sediul scoietății nu e înregistrat acel document de control”, ne-a spus Dan Idolu.

În apărarea sa a sărit și colegul său de partid, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra. „‘Timișorenii mei’, vorba unui clasic în viață, pot să își ia adio de la una dintre cele mai bine manageriate instituții din județul nostru, Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara. Liberalii din Timiș au decis că este momentul să acționeze și să pună la pământ o altă poartă de intrare în oraș. În ultimele luni, prin decizii controversate și forțate, s-a încercat – și acum au și reușit – schimbarea din funcție a directorului Dan Idolu. Pe Dan, ca om, poți să îl placi sau nu, dar când vine vorba de Aeroportul Timișoara, nu poate nimeni să îi nege competența.

În mandatul său compania a înregistrat o creștere continuă, după ce, cu ani în urmă, a preluat-o praf, după un nou mandat “de dreapta”. Ba mai mult, a reușit accesarea unui mega-proiect cu fonduri europene pentru extinderea aerogării, pe care îl puteți vedea cu ochii voștri, pentru că este în execuție. Și încă ceva. S-a luptat ani întregi cu miniștri și parlamentari pentru a descentraliza Aeroportul, adică să poată fi preluat de autoritățile locale și județene din Timiș. Acum însă, tot ce pot să sper este că planul liberalilor nu este activarea unui vis mai vechi al unora “de dreapta”, prin care sediul central să fie mutat la Arad, prin comasarea celor două aeroporturi”, a transmis Dobra.

PNL și-a instalat popriul om în fruntea aeroportului: Dorel Grădinaru, fost șef al Inspectoratului General al Aviației. Generalul Grădinaru a fost dat afară în 2014 din această instituție, după ce un eluicopter SMURD s-a prăbușit în Lacul Stiutgol, patru oameni murind atunci. Apoi, în 2016, a fost trecut în rezevă de președintele Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ