27.9 C
Timișoara
luni 24 iunie 2024

Scena Operei Nationale din Timișoara devine, preț de două ore, un ținut spaniol cu cavaleri și castele

Duminică seara, începând cu ora 17:00, scena Operei Naționale din Timișoara, va deveni, preț de două ore, provincie spaniolă cu castele și cavaleri.

În această dupamiază, spectacolul „Don Quijote” va fi pus în scenă elevii studioului de dans „Diana Dindelegan”. Don Quijote este un spectacol de balet în patru acte, cu o poveste bazată pe cunostulul roman a lui Miguel de Cervantes.

Romanul spune povestea unui nobil pasionat de povestiri cavalerești, care ajunge să să se creadă un cavaler viteaz, așadar pornește în căutarea aventurilor. Povestea în sine are un înțeles profund, înfățișând tabloul de ansamblu al societății spaniole, dar și al comportamentului uman.

Publicul are ocazia de a descoperi sau redescoperi povestea cunoscutului personaj, prin intermediul spectacolului de balet. Spectacolul a fost interpretat pentru prima dată de Baletul Teatrului Imperial Bolșoi din Moscova, în 1869.

Publicul poate achiziționa bilete exclusiv de la Agenția de bilete a Operei, str. Mărășești nr. 2, 300086 Timișoara, telefon informații: 0256/201286, email: bilete@ort.ro, orar duminică-vineri: 11.00-19.00.

 

Sursă foto: https://www.dondeir.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :