Scena din Parcul Rozelor mai așteaptă până să fie reabilitată

33
sursa foto: radiotimisoara.ro

Scena Teatrului de Vară din Parcul Rozelor din Timişoara, distrusă de furtuna din toamna anului 2017, ar putea fi terminată spre finalul anului, cu bani de la bugetul local, în prezent fiind aşteptată documentaţia pentru lansarea licitaţiei execuţiei.

„Scena din Parcul Rozelor nu cred că va fi refăcută pentru luna august. După furtuna din 2017 s-a făcut o expertiză riguroasă care arată că trebuie intervenit la toată structura pe care trebuie pusă prelata şi vor fi intervenţii inclusiv la sală, la vestiare. A trebuit să aşteptăm rezultatele expertizei care a fost predată la finele lui 2019. Acum aşteptăm documentaţia pentru lansarea licitaţia pentru proiectul tehnic şi execuţie, iar toate aceste demersuri mai iau câteva luni. Estimez că în ultima parte a anului va fi refăcută scena, chiar într-o şi mai bună stare decât a fost”, a precizat primarul municipiului, Nicolae Robu.

Scena acestui teatru găzduieşte în fiecare vară cel mai mare festival de operă şi operetă în aer liber din România, care atrage la fiecare ediţie în jur de 30.000 de spectatori din ţară şi străinătate, dar în ultimii trei ani evenimentul a fost anulat din cauza condiţiilor improprii, care nu protejau decorurile şi artiştii.

Proiectantul propune două variante pentru refacerea obiectivului, cu valori apropiate, respectiv de 600.000 de lei şi 670.000 de lei, urmând să fie aleasă cea optimă, potrivit proiectului de hotărâre al municipalităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ