SCANDALOS! Un bănățean operat la inimă, în Timișoara, a plecat acasă cu… 13 boli! Nici un vinovat…

4497

Ghinion sau neglijență din partea medicilor?! Este întrebarea, rămasă deocamdată fără răspuns, pe care și-o pune un bărbat din Reșița, care s-a ales cu 13 boli în urma unei operații la inimă.

Acum un an, în luna septembrie, reșițeanul Ioan Ghyulai a suferit o intervenție chirurgicală pe cord deschis, Timișoara. Toate bune și frumoase numai că, după operație, a început să se simtă tot mai rău. Treptat nu s-a mai putut ridica din pat. A plecat din spital cu 13 diagnostice printre care Sindromul Parkinson și epilepsie. De atunci, bărbatul se luptă cu sistemul pentru a obține o explicație pentru ceea ce i s-a întâmplat, dar și pentru o pensie de handicap pentru a se putea descurca.

Familia Ghiulay locuiește într-o casă a unor cunoștințe și se descurcă destul de greu cu banii având în vedere că numai medicamentele bărbatului costă 540 de lei pe lună. Până în prezent însă, cei doi s-au lovit numai de uși închise. Motivul? Nu îl cunoaște nimeni. Bărbatul este în prezent imobilizat la pat și se descurcă numai cu ajutorul soției sale, Elisabeta.

,,Are 13 boli, în afară de operația la inimă și dosarul lui a fost respins. Am făcut reclamație și persoanele de acolo mi-au spus că o va trimite la București. Soțul meu nu poate să se îmbrace sau se spele fără ajutorul meu. Care este motivul pentru care i s-a respins dosarul, aș vrea și eu să-l știu’’- a declarat pentru Radio Reșița, Elisabeta Ghiulay.

Ion Ghiulay acuză faptul că în timpul internării a contactat o infecție din spital și a fost izolat de către medici fără nicio explicație: ,,Boala mea a început de la o infecție din spital care m-a ținut la pat cu antibiotice timp de 3 luni. În acele momente m-au ,,rașchetat’’ pentru pansament pe viu, fără nicio anestezie. De la acele dureri foarte mari am rămas cu o frică și nu mi-am mai revenit’’.

Potrivit radioresita.ro, familia Ghiulay are pregatit un dosar generos cu toate documentele care atestă cele 13 diagnostice pe care medicii i le-au pus dar și cu refuzurile de care s-au lovit în ultimul an. Cei doi locuiesc singuri și tot ce își doresc este ca cineva să le explice de ce a ajuns bărbatul în această situație și motivul pentru care nu i se acordă pensia de handicap.

Sursa: radioresita.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ