Scandal pesedisto-penelist la Lugoj. Doi lideri politici și-au pus poalele în cap!

301

Municipiul Lugoj are parte de un nou scandal, după ce primarul Claudiu Buciu a propus desființarea mai multor instituții de cultură.

În această situație se află Serviciul de administrare a Cinematografului, Casa de Cultură, Galeria de Artă și Școală de Artă. Preluarea activităților acestor instituții de Primărie, printr-o nouă structură, va fi supusă la vot în ședința Consiliului Local de luni, 27 iunie.

Propunerea a fost criticată de ministrul culturii, Lucian Romașcanu, care a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care scrie că primarul Claudiu Buciu are alergie la cultură și le cere cetățenilor să nu-l mai voteze. În replica, edilul Lugojului i-a răspuns ministrului.

Conform proiectelor de hotărâre, cele patru instituții de cultură se vor desființa din 1 septembrie. Personalul tehnic va fi preluat din data de 1 iulie, în termen de 60 de zile, de aparatul de specialitate al Primarului.

Funcțiile de conducere și o parte din cele de execuție, ocupate sau vacante, vor fi desființate.De asemenea, patrimoniul instituțiilor desființate va fi preluat de către Unitatea Administrativă a Municipiului Lugoj.

Audio aici: http://www.radiotimisoara.ro/2022/06/22/scandal-in-lugoj-dupa-ce-primarul-a-propus-desfiintarea-unor-institutii-de-cultura/