Scandal la Sânmihaiu Român! Şedinţă de urgenţă… fără urgenţe. PNL acuză PSD de ultimul tun pe bani publici

1520

Situaţie cel puţin ciudată la Sânmihaiu Român. Fostul primar, încă în funcţie până la validarea noului mandat, a convocat de urgenţă Consiliul Local pentru o şedinţă. Însă urgenţele au lipsit de pe ordinea de zi. De fapt, s-a făcut o rectificare bugetară şi o angajare.

La şedinţă au participat şi consilierii locali nou aleşi, fără a fi validaţi însă, pentru a cere anularea şedinţei. Însă aceasta tot s-a ţinut.

Prima hotărâre a fost angajarea unui contabil, instituţia neavând acest post ocupat de două luni. A fost angajată o persoană fizică autorizată, fără ca primarul în funcţie de ofere detalii despre numele acesteia sau a firmei. Edilul şef a specificat doar că “e doamnă serioasă”.

O altă hotărâre a vizat o rectificare bugetară. Mai exact, conducerea primăriei Sânmihaiu Român a luat 23.000 de lei de la baza sportivă din Utvin şi i-a relocat căminului cultural din Sânmihaiu German, ambele localităţi aparţinând comunei.

“Tot ceea ce au votat nu reprezintă o urgență, plus că 3 consilieri din cei vechi nu mai aveau drept de vot pentru că au trecut la alte partide. La şedinţă au participat şi noii consilieri care urmează să fie validaţi, care au cerut să nu se ţină şedinţa. Este important de ştiut că PSD nu mai are majoritate în noul consiliu şi era singurul moment în care mai puteau muta nişte bani”, susţine PNL Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ