Scandal într-o școală de renume din vestul țării! A luat bătaie pentru o prăjitură!

816

La Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”, un elev care tocmai a terminat cei 12 ani de școală (simbolic… nu i-a prea terminat) a ridicat pumnul și a lovit un elev de clasa a VII-a, motivul fiind o prăjitură și un pahar de suc. Atât! Doar o prăjitură și un pahar de suc!

„Delicatesele” se aflau în sala de clasă în care elevii de a XII-a sărbătoreau terminarea școlii, iar faptul că un elev de clasa a VII-a a îndrăznit să poftească și să servească o bucățică a reprezentat un motiv întemeiat, pentru licean, încît să-i aplice o corecție fizică băiatului de la gimnaziu.

Directorul școlii, Sorin Haiduc, a confirmat incidentul: „Da, este adevărat. Nu cunosc foarte multe detalii, dar se pare că elevii de clasa a VII-a le-au luat plăcinta sau sucul celor din clasa terminală. Băieții sunt teferi, părinții au fost anunțați și au discutat între ei.”

Violența în școli, din păcate, este un fenomen deja destul de întâlnit în viața unui elev din România. De cele mai multe ori conducerea școlii cataloghează evenimentul ca fiind unul „singular”. Din păcate, nu este așa, știrile care prezintă acte de violență în școli se înmulțesc de la an la an și de destule ori se pun pe seama unui „elev-problemă”.

Vina se caută peste tot, în școli, în sânul familiei și în societate, iar până acum instituțiile abilitate nu au reușit să găsească un numitor comun pe care să îl combată pentru ca aceste evenimente să nu mai aibă loc.

Foto: arhiva

Sursa: Special Arad

LĂSAȚI UN MESAJ