Scandal încheiat cu focuri de armă și geamuri sparte

18

Un bărbat de 22 de ani din localitatea cărășeană Jupa a fost arestat pentru 30 de zile după ce ar fi folosit o armă fără drept. Totul s-a întâmplat în weekend, în cadrul unei altercații în familie.

”În urma unei sesizări primite prin 112, în seara zilei de sâmbătă, 25 ianuarie, în jurul orei 21.21, patrula mixtă de intervenție, formată dintr-un polițist și un jandarm s-a deplasat la adresa unui bărbat din localitatea Jupa, căruia persoane necunoscute i-au spart geamurile și ușa de acces de la casă, apoi au plecat cu un autoturism. Pe parcursul cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii și jandarmii au găsit într-o grădină din apropierea casei respective, două arme, una letală și una cu aer comprimat și un rucsac în care erau 27 de cartușe calibrul 12 și 16 mm, bunuri despre care există presupunerea rezonabilă că ar fi fost aruncate în acel loc de către bărbatul de 22 de ani și că ar fi deținute ilegal, nici tânărul, nici membrii familiei sale nefiind posesori de permis de port armă”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

Astfel, polițiștii au stabilit faptul că în seara zilei de 25 ianuarie, în fața unui imobil din localitatea Jupa, ar fi izbucnit un conflict spontan între tânărul în cauză și membrii familiei sale, de pe o parte și o altă familie formată dintr-un bărbat de 31 de ani și soția acestuia, ambii din localitatea Iaz. În aceeași seară, cei doi soți ar fi oprit autoturismul cu care se deplasau în fața casei bărbaților din Jupa, aceștia presupunând că cele două persoane ar fi venit la furat. În urma altercației spontane izbucnite, cei doi soți ar fi spart geamul și ușa de acces de la imobilul respectiv, moment în care tânărul de 22 de ani ar fi ieșit din casă cu o armă, executând un foc în plan vertical, în urma evenimentului nefiind nicio persoană rănită.

Polițiștii au ridicat armele și muniția descoperite, în continuare efectuând cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale a persoanelor bănuite și tragerii la răspundere penală a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ