Scandal de proporții legat de ANAF! Ce se întâmplă cu conturile unor români

592

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) poate pune poprire pe contul unui român, chiar dacă acesta şi-a plătit datoriile către stat, potrivit unui oficial al platformei de plăţi Ghişeul.ro.

Bogdan Chira, reprezentantul platformei de plăţi, a făcut aceste dezvăluiri după ce profesorul universitar Vasile Baltac, preşedinte ATIC, s-a plâns de o situaţie asemănătoare.

“Ghişeul.ro este interfaţa cu omul care pretinde să îi rezolvaţi problemele în numele altora, în cazul respectiv al Primăriilor, dar eu m-aş referi în special la ANAF. Când eu intru acolo presupun că toate datoriile mele către ANAF sunt afişate. Le plătesc, iar apoi vine ANAF şi îmi spune că mai am de plătit de acum 5 ani, de 10 ani. Cum rezolvaţi problema asta? Aveţi un protocol?”, a spus Baltac, în cadrul unui eveniment organizat de Oxygen Events.

Reprezentantul plaformei de plăţi a precizat că relaţia cu ANAF este complicată şi complexă.

“Avem un protocol cu această instituţie şi încercăm să rezolvăm situaţiile punctuale. În mod normal noi avem o convenţie cu ei să ne trimită toate tipurile de venit des utilizate. Într-adevăr, sunt situaţii concrete în care nu trimit spre Ghişeul.ro toată suma de plată. Nu depinde de noi acest lucru dar, în acelaşi timp, nu îi lăsăm pe oameni să se descurce singuri în relaţia cu ANAF. Încercăm să intervenim de fiecare dată când există o situaţie de genul acesta prin persoanele noastre de contact de acolo preluând problema punctual şi ducând-o mai departe spre ANAF pentru rezolvarea ei. Încercăm să împingem mult mai eficient şi mai rapid spre rezolvare”, a spus Bogdan Chira, reprezentant al platformei.

Este clar că se întâmplă lucrurile astea, recunoaşte el. “Eu, care lucrez chiar cu oamenii, am exemple mult mai dure, de oameni cărora li s-au pus popriri după ce au plătit. ANAF este un pic rigid în sensul ăsta. Trebuie foarte mult să intervii pe mecanismele lor de reglementare. Încercăm să facem lucrul acesta”, a precizat oficial al Ghişeul.ro.

sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ