9.8 C
Timișoara
vineri 1 martie 2024

Șase noi apeluri de proiecte lansate prin Programul Regional Vest, pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027, a publicat Ghidul de finanțare pentru șase apeluri de proiecte dedicate eficientizării energetice a clădirilor rezidențiale din Regiunea Vest.
Se finanțează activități precum: reabilitarea termică a a elementelor de anvelopă a blocurilor de locuințe, modernizarea sistemelor tehnice (cum ar fi instalaţiile de încălzire sau iluminat), achiziționarea de surse regenerabile de energie pentru părțile comune și, în procent limitat, alte investiții conexe.
Solicitanții eligibili sunt primăriile de municipii și orașe din Regiunea Vest.
Alocarea financiară este de 55,03 milioane euro.
Proiectele trebuie să aibă o valoare minimă eligibilă de 200.000 de euro și pot atinge praguri maxime diferite, în funcție de tipul de unitate administrativ-teritorială, astfel:
 5 milioane de euro – pentru primării de municipii reședință de județ;
 2,5 milioane de euro – pentru primării de municipii;
 1,5 milioane de euro – pentru primării de orașe.
Contribuția proprie a beneficiarului este de cel puțin 2% din valoarea totală a investiției realizată de unitatea administrativ-teritorială, respectiv 0% pentru Asociația de proprietari.
Apelurile sunt de tip competitiv pentru orașele din Regiunea Vest, cu excepția celor din ITI Valea Jiului; și de timp necompetitiv pentru toate municipiile de regiune și orașele din ITI Valea Jiului. Perioada de depunere a proiectelor este 26.04.2024 – 26.01.2025.
Toate condițiile de finanțare se regăsesc în Ghidul solicitantului, disponibil aici:
https://www.google.com/url?sa=D&q=https://www.vest.ro/prioritatea-3-regiune-verde/eficienta-energetica-cladiri-rezidentiale&ust=1706603280000000&usg=AOvVaw3Dr5oQ1VLtYIvvcyb8nlqh&hl=ro&source=gmail
Pentru informații suplimentare despre eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale, doritorii pot contacta Biroul HelpDesk din cadrul ADR Vest la telefon 0256-491.923, e-mail helpdesk@adrvest.ro.

Alte subiecte :

Marian Vasile și-a anunțat oficial candidatura pentru postul de primar al Timișoarei | Foto-Video

Cu o zi înainte de Mărțișor, fostul manager al județului Timiș, dar și fost vicepreședinte al Consiliului Județean, în mandatul 2013-2015, Marian Constantin Vasile...

Primăria Timișoara continuă să sprijine Societatea de Transport Public în rezolvarea deficitului de șoferi de autobuz

Primăria Timișoara și  Societatea de Transport Public (STPT) continuă demersurile de eficientizare a transportului în comun. Astfel, un autobuz din parcul...

Citește și :