Sârbii au suspendat, temporar, activitatea, la mai multe puncte de trecere a frontieriei cu țara noastră

21

Autoritățile de frontiera din Republica Serbia au informat I.T.P.F. Timișoara că începând cu data de 12.03.2020, ora 08.00 ora României, s-au suspendat temporar activitatea următoarelor puncte de trecere a frontierei de la granița comună:

  • PTF Vrbica – Valcani- specific rutier, – PTF Nakovo – Lunga- specific rutier, – PTF Jasa Tomic – Foeni – specific rutier, – PTF Kaludjerovo – Naidas – specific rutier, – PTF Golubac – Moldova Nouă – specific rutier/naval, – PTF Kladovo – Drobeta Turnu Severin – specific naval, – PTF Kusjak – Porțile de Fier II – rutier.
  • Măsura a fost instituită în vederea de protejării sănătăţii cetățenilor din cele două state, în contextul extinderii infecției cu COVID 19. Precizăm că, traficul de frontieră între cele două țari va continua în condiţii normale prin P.T.F. Stamora Moravița (județul Timiș), P.T.F. Jimbolia (județul Timiș) și P.T.F. Porțile de Fier I (județul Mehedinți). Totodată la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara s-au luat gradual mai multe măsuri de întărire a dispozitivelor de supraveghere şi control al trecerii frontierei de stat în special în Punctele de Trecere a Frontierei, sprijinind lucrătorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică în activităţile desfăşurate.

 

  • Cetățenii care se prezintă în toate punctele de trecere a frontieriei, vor completa un chestionar pus la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică, în care declară, pe propria lor răspundere, locația de îmbarcare precum și pe cea de destinație. Menţionăm că falsul în declaraţii este pedepsit conform art. 326 Cod Penal, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad înregistrându-se până în prezent două cazuri cu opt persoane implicate.

LĂSAȚI UN MESAJ