15.7 C
Timișoara
vineri 24 mai 2024

Sârbi, traficanți de migranți și călăuze, arestați la Jimbolia. Au racolat migranții din Belgrad VIDEO

Polițiştii de frontieră au depistat doi cetăţeni sârbi despre care există indicii că s-au implicat în trecerea ilegală peste frontieră a grupului de 11 migranți, format din 8 bărbați, o femeie și 2 copii,  depistat vineri, 30 septembrie.

În data de 30 septembrie 2016, în urma depistării în zona de competență a Sectorului P.F. Jimbolia a unui grup de 11 migranți în timp ce încerca să intre ilegal în România, polițiştii de frontieră au extins verificările în zonă şi, în urma cercetării terenului, au identificat pe o comunicație din apropierea graniței cu Serbia, un taximetru cu numere de înmatriculare sârbești care se afla în  staționare. La volanul autoturismului se afla un cetățeanul sârb P. Milorad, în vârstă de 61 ani. Existând suspiciuni cu privire la prezenţa în zonă, șoferul a fost condus la sediul sectorului pentru verificări.

În urma verificărilor, executate de către lucrători din cadrul I.T.P.F. Timişoara, s-a stabilit că acesta era implicat în călăuzirea grupului de migranți depistat cu câteva ore mai devreme, iar în urma extinderii cercetărilor a rezultat că în activitatea infracțională a mai fost implicat un alt cetăţean sârb, O. Slobodan, în vârstă de 63 de ani, care a fost identificat într-o stație Peco de pe raza localității Jimbolia.

Cei doi sârbi au racolat migranții din Belgrad, i-au transportat până în apropierea frontierei cu România și i-au îndrumat să treacă ilegal frontiera, urmând să îi preia de pe teritoriul României si să-i transporte spre Ungaria.
Cetățenii sârbi sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, cazul fiind preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, care a emis pe numele celor doi ordonanță de reținere pentru 24 de ore, ulterior dispunând măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

În data de 30.09.2016, în jurul orei 00.20, poliţistii de frontieră din cadrul Sectorului PF Jimbolia, împreună cu lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, au depistat în vegetaţia din zonă, din apropierea localităţii Jimbolia, 11 persoane (8 bărbaţi, o femeie şi 2 copii). Persoanele în cauză nu aveau documente de identitate asupra lor, iar în urma verificărilor s-a stabilit că sunt opt cetăţeni sirieni, un irakian, un sudanez şi un palestinian, adultii  au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, iar unul din cei doi copii are câteva luni şi celălalt, 2 ani. La cercetări, persoanele adulte au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :