Sărăcie, lene și hoție: trista Românie! Motivul revoltător care a provocat prăbușirea locuinței de la Lupeni

625

Sărăcie, disperare, neputință. Imaginile anului 2017, la Lupeni. Un întreg bloc social riscă să fie evacuat, după ce podeaua unui apartament s-a prăbușit, iar etajul întâi a ajuns la parter. Primarul municipiului susține că totul s-a întâmplat din cauza hoților de fier vechi, care au furat armătura din beton.

Incident extrem de grav în Lupeni, unde podeaua unui apartament de la etajul I de pe strada Tineretului a căzut. Toate lucrurile s-au prăvălit în beciul de la parter. Mai grav este că unul dintre locatarii acelui bloc se afla în pat în momentul prăbușirii, iar omul s-a ales cu mâna ruptă, în cădere. „Chiar acum sunt înăuntru aici. Au căzut două platforme de beton, de la un cetățean din apartament. Era un om care dormea în pat, iar el s-a trezit pe jos. Cu un etaj mai jos. Jos nu locuia nimeni. Era un beci. Am convocat Comitetul de Urgență și am hotărât evacuarea părții stângi a blocului. Așteptăm să vină inspectorul de la Inspectoratul de Stat în Construcții, să ne spună dacă trebuie sau nu să evacuăm tot imobilul. Pe oameni o să îi ducem la o școală generală, în sala de sport. Sunt 16 persoane care au vrut să meargă. Cei de la ISC o să ne confirme dacă partea dreaptă a imobilului prezintă siguranță pentru oameni. Noi încercăm ca oamenii să fie în siguranță. Sunt mulți copii în blocul acesta social. În acest imobil nu este curent, apă…”, a declarat, ieri, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Din ce cauză a căzut plafonul

Sărăcia în care trăiesc acești oameni îi face, de multe ori, să își pună semenii în pericol. Potrivit edilului din Lupeni, hoții au furat armătura din beton, acesta fiind motivul pentru care acesta a cedat. „Plafonul e din fâșii de beton. Ei tot au furat fierul de dedesubt, nu a mai existat susținere și a căzut. Au putut fura fierul doar de la parter, nu l-au putut fura de mai sus”, a declarat primarul. Edilul spune că pe lângă faptul că zona este defavorizată, oamenii nu vor să își găsească un loc de muncă. „Oamenii de aici nu vor să lucreze, nu vor să facă nimic. Am fost de atâtea ori la ei și le-am spus că sunt locuri de muncă, nu s-au înscris niciunul. Nu știu exact la momentul acesta care e situația contractelor pentru apartamente, dar pot să vă spun că o bună parte dintre ei au contracte. Nu știu dacă le plătesc sau nu, dar au contracte. Legislația le și permite că dacă nu plătesc și au 2-3 copii, nu se întâmplă nimic”, mai spune Resmeriță.

sursa: glasul-hd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ