Saracens pierde încă doi rugbiști importanți

292

Campioana României se desparte de doi jucători de bază din primul XV. După plecarea confirmată a căpitanului Stelian Burcea, Timișoara Saracens a confirmat rezilierea contractelor cu Valentin Calafeteanu și Paula Kinikinilau.

Continuă despărțirile pentru clubul din Ronaț. Trei titulari de bază au părăsit ”corabia” în acest început de an, iar lista se pare că rămâne deschisă. Primul plecat a fost căpitanul Stelian Burcea în chiar preziua duelului cu Stade Francais. Numai că lista celor plecați nu se oprește aici. Alți doi oameni importanți ai lui Saracens și-au rămas bun de la echipă. Mijlocașul la grămadă Valentin Calafeteanu și centrul Paula Kinikinilau sunt de astăzi liberi de contract.

”Ne despărțim de unii dintre cei mai emblematici jucători de la Timișoara. Au fost decizii de comun acord între noi și jucători. Am considerat ambele părți că e momentul să continuăm pe alte drumuri”, a anunțat vicele sarazinilor, Dușan Filipaș. Despărțiri grăbite de parcursul dezamăgitor din cupele europene pentru că Calafeteanu mai era legat până în luna iunie, iar Paula până în martie.

Calafeteanu a ales CSM București

Internaționalul Vali Calafeteanu este unul dintre jucătorii emblematici ai echipei. Venit în Ronaț cu ”lotul Arad” a prins aici întregul proiect de construire al clubului. În cei 7 ani petrecuți la Timișoara a marcat peste 700 de puncte și a pus umărul la toate trofeele câștigate.

”Am ajuns la un punct în care eu și clubului nu ne prea mai potriveam. Am primit și o ofertă de la CSM București și am ales să o accept. Nu a fost vorba de bani în alegerea mea, pur și simplu mi-am dorit să plec. A contat în decizia mea și evoluția din Challenge Cup. Sunt și eu dezamăgit ca și restul oamenilor. Dar și frustrat că nu ne-am apropiat ca joc de nivelul de care eram capabili. Am simțit din vară că suntem în cădere din punct de vedere al formei sportive.

Plec de aici mulțumit că mi-am făcut treaba aici și am reușit lucruri pe care nu le-am fi crezut când am ajuns la Timișoara. Mă uit cu mândrie la ce am făcut alături de acești băieți”, a subliniat și Calafeteanu înainte ca emoțiile să îi înnăbușe ultimele cuvinte.

Kinikinilau vrea acasă

La fel de surprinzătoare a fost și despărțirea de Paula Kinikinilau, unul dintre favoriții suporterilor. Sosit aici în anul 2011, neo-zeelandezul și-a făcut rapid loc între remarcații Superligii cu jocul său solid de pe treisferturi. Odată cu sosirea sa a fost resetat nivelul calitativ al transferurilor externe din campionat. A marcat peste 30 de eseuri în cele mai bine de 100 de meciuri pentru Timișoara și grație anilor petrecuți în Ronaț a deveni eligibil pentru convocarea în echipa națională a României.

Accidentarea din primăvara anului trecut i-a cauzat probleme și pentru că nu s-a refăcut în totalitate va face o nouă operație la picior. Și vrea să continue în emisfera sudică. ”Am jucat destul timp aici. Vreau să fiu mai aproape de casă, de familie. Până în vară oricum nu pot juca și vreau să mă refac 100%. Sper să rămân în circuitul echipei naționale chiar dacă nu voi mai juca în România”, a punctat și centrul naturalizat.

Cei doi nu vor fi ultimii de care clubul se va despărți în această iarnă. ”Este posibil să mai fie despărțiri în următoarea perioadă. Nu știu dacă din jucătorii importanți. Căutăm soluții. Nu din țară pentru că nu avem jucători români de valoare. Avem și noi variante de a-i înlocui pe cei plecați, Conache și Popa sunt tineri și pot umple golurile”, a concluzionat oficialul clubului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ