Saracens joacă ”acasă” pe Cluj Arena în returul din Continental Shield

92

SCM Timișoara Saracens își face în premieră bagajele pentru un meci european considerat pe teren propriu. Cluj Arena va fi gazda campionilor în returul de sâmbătă cu RC Batumi, din semifinalele Continental Shield.

Campioana din Ronaț a făcut un pas important către calificarea în finala competiției preliminare Continental Shield. Victoria de la Batumi, scor 11-6, o recomandă drept favorită la accederea în ultimul act. Este însă singurul atu al bănățenilor în perspectiva returului pentru că această manșă secundă se va desfășura pe teren neutru, la Cluj-Napoca. O dovadă a neputinței autoritățiilor locale, care de ani de zile se mândresc cu diferite proiecte însă realitatea demonstrează contrariul.

Iar cea mai bună dovadă o reprezintă episodul din ianuarie 2017, când Saracens a pierdut la masa verde partida cu Stade Francais pentru că terenul de pe Dan Păltinișanu era înghețat. De atunci nimic nu s-a schimbat, promisiunile s-au evaporat și campionii trebuie să emigreze la 300 de kilometri pentru un joc decisiv.

”Ne dorim victoria sâmbătă, nu dorim sa ținem de rezultat, ci să oferim suporterilor o victorie frumoasă. Meciul va fi foarte disputat, va fi ultima șansă georgienilor de a se califica în finală,  vor veni sa joace la victorie la Cluj. Trebuie să abordăm meciul tare încă din primul minut, să le arătăm că nu au nicio șansă să se impuna aici. Nu trebuie să îi lăsăm să își facă jocul, să nu intrăm în jocul lor.

Dupa acest meci, mulți dintre colegii noștri vor intra în vacanță și ar fi frumos să meargă nu doar cu bucuria calificării în finala Continental Shield, ci și cu două victorii în semifinale”, a declarat Andrei Rădoi, internaționalul ce a marcat singurul eseu în partida tur.

Returul din semifinale va avea loc pe Cluj Arena, sâmbătă, 20 ianuarie, ora 14. O oră mai târziu se dispută și returul dintre Calvisano (Italia) și Heidelberger (Germania). Nemții s-au impus în tur cu 34-29. Învingătoarele din semifinale se vor înfrunta în finala tur-retur din luna aprilie pentru un loc în Challenge Cup 2018-2019.

 

LĂSAȚI UN MESAJ