Şapte medici cercetaţi penal pentru comiterea mai multor infracţiuni

225

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov au decis plasarea sub control judiciar a şapte medici acuzaţi de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Cei şapte au intrat pe mâna procurorilor după ce s-au primit sesizări că nu ar activa strict în cadrul cabinetului medical în numele căruia eliberează atestate pentru conducătorii auto. Poliţiştii şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov au efectuat percheziţii la faţa locului şi nu i-au găsit pe cei şapte medici.

Iar din cercetări a reieșit că cei în cauză, în calitate de medici care își desfășurau activitatea în cadrul unei comisii medicale, nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația în vigoare, care presupun obligația de examinare medicală a persoanelor care s-au adresat unității în cauză, în vederea obținerii unui aviz de aptitudine medicală/aviz psihologic necesar ocupării unor funcții.

Toți medicii specialiști, membri în comisie, cu toate că figurează angajați ai societății comerciale, și-ar fi desfășurat activitatea profesională zilnică în cadrul altor unități/cabinete medicale, nefiind prezenți la sediul persoanei juridice percheziționate.

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ