Şantierul întârziat de pe Calea Martirilor va fi închis abia la iarnă. Ce probleme mai sunt acolo?

182

Şoferii care circulă pe Calea Martirilor, dar şi locatarii care stau pe acest bulevard, mai au de aşteptat până la iarnă ca să scape de şantier. Până atunci, însă, mormanele de noroi vor mai sta în faţa caselor, iar conducătorii auto vor circula tot bară la bară pe o singură bandă pe sens. Autorităţile locale dau asigurări că lucrărilor vor fi finalizate în această toamnă.

Primarul a făcut mai multe vizite pe şantier şi spune că firma s-a mobilizat.

„Se lucrează serios aş spune, şi am vorbit cu şeful firmei care face lucrarea şi mi-a reiterat promisiunea că totul va fi gata până la venirea iernii. Am hotărât să se lucreze acum la schimbarea reţelei de gaz de la interescţia Calea Martirilor şi Constantin Prezan şi apoi, în cel mult 2 săptămâni, vom lua decizia dacă vom muta în subteran sau nu conductele Colterm care trec prin acea poartă, baricadă cum i se spune. Acea poartă va fi estetizată. Ea poate fi făcută ca poarta de pe Calea Aradului sau de pe Calea Lugojului. Există varianta să nu le îngropăm. Trebuie să facem o expertiză”, a declarat primarul Timişoarei.

Reţeaua de gaz despre care este vorba este mai veche de 30 de ani şi furnizorul de gaz avea planuri de a o schimba în 2018. Dar a făcut un compromis, o mută acum, pentru a evita să spargă asfaltul proaspăt şi anul viitor.

Lărgirea şi reabilitarea Căii Martirilor costa 2,2 milioane de lei, bani din bugetul orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ