22.7 C
Timișoara
joi 30 mai 2024

Sănătate fără opreliști, pentru oricine

„Acces egal la sănătate” este un proiect implementat cu asistență financiară din partea Agenției Naționale pentru Romi în parteneriat cu Instituția Prefectului Județul Timiș care abordează problema accesului redus la sănătate a comunităților defavorizate în actualul context pandemic. Proiectul se implementează în cadrul programului Centrul mobil de medicină comunitară „Banat”, implementat de Asociația Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană din Timișoara.

„Spălați-vă cât mai des pe mâini” un îndemn simplu de urmat doar dacă nu locuiești într-o comunitate în care există o singură pompă de apă ce deservește 50 de gospodării, într-o comunitate în care după cumpărarea hranei zilnice (deseori insuficientă) nu mai există resurse pentru dezinfectant, într-o comunitate în care Facebook și nu reprezentanții autorităților sunt sursa de informații, formator de opinie.
Sunt comunitățile cărora echipa noastră de voluntari se adresează asigurând accesul la informare corectă referitoare la combaterea infecției cu SARS CoV2, pachete de igienă care să asigure minimul de igienă, de protecție în special a femeilor și copiilor din comunitățile vizate de proiect.

Actualul context pandemic a pus la încercare capacitatea de implementare a proiectelor comunitare a asociației noastre. Prin consultare cu comunitatea, în colaborare cu instituțiile publice locale, cu respectarea normelor legale, dezvoltăm abordări noi ale grupului țintă, abordări care nu mai includ adunări publice cu participare masivă ci se centrează pe intervenție pe gospodărie.
Seria de astfel de intervenții în aceste comunități vor mai continua.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Coldea și umbrele sale timișorene

„Coldea ar trebui să înfunde pușcăria dacă ceea ce vehiculează DNA se adeverește”. Asta spune, cât se poate de clar, Băsescu, în stilul său tăios,...

Ovidiu Ștefănesu, primar PSD al comunei Comloșu Mare: Dialogul cu cetățenii este foarte important

Domnule Ștefănescu, ați hotărât să candidați pentru un nou mandat al comunei Comloșu Mare. Ce v-a făcut să luați această decizie? Îmi doresc foarte mult...

Citește și :