Salarii mai mari pentru polițiști! Cu cât le vor crește lefurile și de când

688

Federaţia Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România „Al.I.Cuza” vrea ca majorările salariale propuse să aibă loc în proporţie de 80% până în 2020, a declarat, duminică, Christian Ciocan, director de comunicare şi purtător de cuvânt al Federaţiei.

„În ceea ce priveşte salarizarea personalului plătit din fondurile publice, trebuie să fie actualizată conform cerinţelor depuse instituţiilor abilitate. După cum bine ştiţi, există mari diferenţe la acest capitol. Noi am intrat pe o anumită grilă, doar de la 1 ianuarie primind 4% dintr-un total de 10% din banii care au fost anunţaţi. Această grilă nu a fost actualizată nici în lunile următoare, în luna iulie. De asemenea, ni s-a spus că va fi actualizată în luna decembrie. Sigur, la rectificare bugetară. Totodată, Federaţia Sindicală a propus Guvernului ca aceste majorări salariale propuse, bine-venite, să nu se întâmple până în 2022, să se întâmple până în 2020 într-un cuantum de 80%, urmând ca din 2020 până în 2022 să nu mai primim nimic”, a spus Christian Ciocan.

Potrivit acestuia, cu ocazia preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, Poliţia Română consideră în mod oprtun să-şi redimensioneze câteva structuri.

Christian Ciocan a spus că Federaţia a luat notă de propunerile făcute de IGPR şi a cerut motivarea măsurilor precum şi o informare cu efortul bugetar al Inspectoratului pentru redimensionarea structurilor.

De asemenea, acesta a afirmat că resursele logistice sunt insuficiente şi depăşite moral. Pe lângă acesta, există un deficit de personal care nu mai corespunde din punct de vedere numeric cerinţelor actuale.

sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.