13.1 C
Timișoara
sâmbătă 2 martie 2024

Sacoșu Mare — un sat abandonat de primar

După alegerile locale din septembrie 2020, satul Sacoșu Mare din comuna Darova, în apropiere de Lugoj, a dispărut din sfera de interes a primarului Tilihoi Sorin, ajuns la al treilea mandat. Supărarea acestui primar pe săcoșeni a fost stârnită de rezultatul alegerilor locale. Era cât pe ce să piardă postul de primar al comunei prin înscrierea în cursa elctorală a doi săcoșeni, care au spart voturile, iar primarul a fost ales cu o diferență de până la cinci voturi.

Din clipa în care a început al treilea mandat și până în acest moment nu a făcut absolut nimic pentru Sacoșu Mare, dar, cu tupeu, le-a încasat taxele și impozitele săcoșenilor. Iar în această acțiune de a nu face nimic primarul a fost susținut și de consilierii din Sacoșu Mare, care și ei, la rândul lor, nu au făcut absolut nimic. Așa că un sat nu a beneficiat de minimum necesar timp de patru ani sub această administrație.

La întrebarea mea „Ce proiecte aveți pentru Sacoșu Mare?”, primarul mi-a răspuns: „Nu există niciun proiect! Nimeni nu a depus niciun proiect!”. În urma verificărilor am descoperit că toate proiectele votate de consilierii comunei Darova au avut un singur inițiator: primarul Sorin Tilihoi.

Ce concluzie putem trage? Un primar dintr-o comună bănățeană își permite să-și bată joc de un sat întreg și, pe deasupra, mai vrea să candideze pentru un nou mandat. Pentru Sacoșu Mare, patru ani au trecut ca un fum, fără să se întâmple nimic. Important a fost să încaseze taxe și impozite, că restul nu contează și nimeni nu-l trage la răspundere. Mai mult, după ce că nu a făcut nimic, se va bucura și de o pensie specială.

Asta da realizare pentru un primar care se poartă ca un prim-secretar comunist de pe vremuri.

Și, să nu uit! A mutat Ruga satului, de la Sfântul Ilie la Ispas, fără să se consulte cu săcoșenii, când știm ce înseamnă această sărbătoare pentru un sat atestat de pe la 1200.
Rămâne de văzut cât au înțeles săcoșenii și pe cine vor vota anul acesta la alegerile locale. De ei depinde și de modul cum se vor mobiliza în ziua votului.

Nicolae Toma

Alte subiecte :

Citește și :