S.C BraiCata S.R.L își reia activitatea. Lăsați-ne să ne facem treaba!

1216

La întâlnirea de Vineri, 08.02.2019, la care au participat de o parte S.C Brai Cata S.R.L, iar de cealaltă parte Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș și Unitățile Administrativ Teritoriale, societatea noastră a cerut încă o dată implicarea Consiliului Județean Timiș în respectarea legii și să impună societății Polaris M Holding S.R.L deschiderea stațiilor de transfer din Deta, Făget și Jimbolia, pentru ca S.C Brai Cata S.R.L să poată presta serviciul de salubritate conform Contractelor de delegare încheiate cu A.D.I.D Timiș. Așa cum se poate vedea și din imagini, societatea Brai Cata S.R.L a încercat din nou să intre în stațiile de transfer, dar fără succes. Cu toate acestea, recipienții destinați colectării sticlei au fost goliți în tot acest timp, semn că S.C Brai Cata S.R.L face tot posibilul să își îndeplinească obligațiile contractuale.

Eforturile conducerii societății Brai Cata S.R.L rămân, însă, fără rezultat, S.C Polaris M Holding S.R.L sfidează legea, comportându-se ca stat în stat și dictând cursul fluxurilor de deșeu după bunul plac, fără a fi trași la răspundere și creând disconfort populației din zonele unde S.C Brai Cata S.R.L își desfășoară activitatea de salubrizare.

Oare Consiliul Județean Timiș mai are autoritate în relația cu S.C Polaris M Holding S.R.L? De ce autoritățile nu aplică legea și în cazul acestei societăți? De ce legea se aplică doar într-un singur sens și acela când este vorba de S.C Brai Cata S.R.L.? De ce primarii, membri A.G.A ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Timiș și Consiliul Județean, nu solicită societății Polaris M Holding S.R.L să nu întrerupă activitatea așa cum este prevazut în Contractul de delegare încheiat între C.J Timis și firma Polaris M Holding? Acestea sunt doar câteva din întrebările adresate autorităților implicate, care au toate pârghiile necesare deblocării acestei situații.

Facem public pe aceasta cale că S.C Brai Cata S.R.L nu renunță la aceste contracte și vom face toate eforturile pentru a îndeplini toate obligațiile asumate prin acestea, iar în cazul unor abuzuri mai grave societatea noastră va sesiza instanța de judecată și organele abilitate pentru a lua măsuri.

Știm că cetățenii sunt nemulțumiți din cauza disconfortului creat de această situație și doresc o rezolvare cât mai rapidă. Îi asigurăm ca S.C Brai Cata S.R.L face tot posibilul să continue prestația urmând ca la finalul săptămânii viitoare toate zonele unde societatea noastră își desfășoară activitatea să fie conform obligațiilor contractuale.

Pe aceasta cale, cerem încă o dată autorităților să intervină și să aplice prevederile art.7.8 și 7.11 din Contractul de delegare prin concesiune dintre Consiliul Județean Timiș și S.C Polaris M Holding S.R.L, prin care este prevazută obligația continuității serviciului. Totodată atragem atenția primarilor din Unitățile Administrativ Teritoriale deservite de către societatea Brai Cata S.R.L că ieșirea din A.D.I.D sau rezilierea contractului de salubrizare va pune presiune financiară considerabilă pe bugetul consiliilor locale și implicit pe bugetul cetățenilor.

Mihai Stana

Manager Comunicare
S.C BRAI-CATA S.R.L

 

LĂSAȚI UN MESAJ