S-au trezit cu noaptea în cap ca să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare, la Timișoara FOTO-VIDEO

1207

Agitație mare în rândul părinților din Timișoara, încă de la primele ore ale dimineții. Asta pentru că astăzi s-a dat startul înscrierilor în clasa pregătitoare. Deși dosarele de înscriere pot fi depuse până în data de 18 martie, iar inspectoratul școlar a dat asigurări că niciun copil nu va rămâne neînscris, mai mulți părinți s-au prezentat la școlile la care intenționează să-și dea micuțul încă de la ora 07.00.

inscrieri-grupa-pregatitoare-3Prin urmare, la Colegiul Național Bănățean, înainte de ora 08.00, când s-a dat efectiv startul înscrierilor, erau zece părinți la coadă. Potrivit reprezentanților unității de învățământ, aici pot învăța cel mult 125 de prichindei, în patru clase pregătitoare cu predare în limba română și una cu predare în limba germană. Cea din urmă nu are cirscumscripție școlară, astfel că, în cazul în care vor fi mai mult de 25 de copii înscriși, va fi organizată o testare de limbă pentru a se putea realiza o selecție.

În cazul celorlalte clase, Colegiul Național Bănățean este nevoit să-i primească pe toți copiii care au domiciliul pe străzile arondate unității de învățământ. Anul trecut, unii părinți au apelat la șmecheria vizei de flotant și astfel au putut să-și înscrie copilul la școala preferată. Prin urmare, Colegiul Național Bănățean a sfârșit prin a avea opt clase pregătitoare, în loc de cinci. Sorin Ionescu, directorul școlii, crede că există șanse mari ca acest lucru să se întâmple și în acest an, motiv pentru care s-a găsit un spațiu pentru a fi modernizat și transformat în săli de clasă, astfel încât toți copiii să vină la ore doar de dimineață.

sorin-ionescu-cnbÎn acest moment, toți elevii noștri vin de dimineață, este unul dintre lucrurile la care ținem foarte mult. Avem 91 de săli pregătite să preia toți elevii, undeva până la șase clase pregătitoare ne-am descurca, în acest an. Avem șase clase pregătitoare și la fosta generală nr. 9, până când se amenajează un corp de clădire pentru opt clase noi, la fosta spălătorie a Colegiului Tehnic de Vest, acolo condițiile sunt foarte bune, părinții sunt mulțumiți. Ideea a fost să nu aducem niciun copil de după-amiază„, a declarat, în această dimineață, Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, cererile pot fi completate online sau la unitatea de învăţământ la care părinţii solicită înscrierea copiilor, iar validarea acestora se va face la şcoala respectivă zilnic, în intervalul orar 8.00 — 20.00 (de luni până vineri) şi sâmbăta de la 9.00 la 13.00.

LĂSAȚI UN MESAJ