S-au decis! Autoritățile județene cumpără Școala specială “Dumitru Ciumăgeanu”

328

Consiliul Județean Timiș vrea să cumpere imobilul care adăposteşte Școala specială “Dumitru Ciumăgeanu”. Proprietarii clădirii, Ordinul Măicuțelor de Notre Dame, și-au exprimat dorința de a vinde imobilul unde instituția stă cu chirie.

Reamintim, aleșii au dezbătut într-una din ședintele de plen situația acesteia, în sensul de a cumpăra spațiul respectiv sau de a construi un nou imobil.

Aici învață 165 de elevi din Timișoara. În plus, sunt 197 de elevi incluși în învățământul de masă, iar dascălii sunt angajați ai Centrului Dumitru Ciumăgeanu. Potrivit președintelui CJ Timiș, Titu Bojin, se optează pentru cumpărarea unei clădiri noi, deoarece cea în care funcționează acum Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Dumitru Ciumăgeanu” Timișoara trebuie reabilitată. “Avem în derulare și sper ca de luna viitoare, Comisia specială care a fost aleasă în CJ să cumpere școala specială Ciumageanu, Ordinul Măicuțelor de Notre Dame. Vrem să putem investi și în realizarea siguranței, pentru că am fost criticați de Marius Martinescu, cum că vor ieși copiii în stradă. Nu e nicio problemă cu siguranța copiilor în acest context”, explică președintele CJ Timiș,Titu Bojin.

Imobilul are o suprafață construită de peste 3.000 de metri pătrați și teren de 1.500 de metri pătrați. Consiliul Județean Timiș plătește chirie la Ordinul Măicuțelor de Notre Dame Timișoara, aproximativ 40.000 de euro pe an.

Consiliul Județean Timiș va construi o școală nouă, cea a Liceului Speranța, a cărui valoare este estimată, fără teren și dotări, la 2.300.000 de euro.“Avem trei milioane de euro cuprinși în buget pentru realizarea Liceului Speranța. Am reușit să majorăm valoarea hranei pentru fiecare copil din sistemul de învățământ special din Direcția pentru Protecția Copilului, la 16,5 lei. Am depășit norma care era dată obligatoriu la nivel național, care e în jur de 13 lei. Dacă anul viitor ni se va permite, vom mai adăuga pentru că nu e o suma extraordinar de mare”, spune șeful Consiliului Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ