9.7 C
Timișoara
vineri 1 martie 2024

S-a stins unul dintre cei mai redutabili chirurgi ai Timișoarei

Profesorul Nicola Trăilă a murit noaptea trecută. El a fost ani buni șeful secției de chirurgie oncologică de la Spitalul Municipal Timișoara.

„Cu profundă tristețe, colectivul Clinicii Chirurgie Oncologică Timișoara anunțăm trecerea în neființă a celui care a fost mentorul și exemplul nostru ca om, Domnul Prof. Univ. Dr. Trăilă Nicola.

Prof. Dr. Trăilă Nicola a fost unul dintre maeștrii școlii de chirurgie din România, un mare dascăl și formator de școală, un om de excepțională valoare dublată de o mare modestie și discreție.

A fost absolvent de Institut Medico-Militar București iar cariera chirurgicală a început-o sub îndrumarea Prof. Ion Juvara, care i-a marcat evoluția ulterioară.

Ca Profesor al Universității de Medicină și Farmacie Timișoara a participat activ la viața universitară și a contribuit la formarea multor generații de studenți și chirurgi.

A fost șeful Clinicii de Chirurgie Oncologică Timișoara 18 ani, marcându-i evoluția și dezvoltarea. A iubit chirurgia și a implementat tehnici noi, având un spirit inovator și temerar chirurgical.

A fost o personalitate de mare ținută, un om sobru, echilibrat și corect, cu mult respect față de cei care l-au format și cu mare dragoste față de cei pe care el însuși i-a format.

Întregul parcurs profesional poate fi considerat un eseu în care se aduce un elogiu profesiei și îngrijirii semenilor săi. A fost recunoscător timpului petrecut în miezul chirurgiei.

Prof. Trăilă Nicola a fost un mentor adevărat al multor generații de chirurgi care îi vor păstra o neștearsă amintire.

Alte subiecte :

Marian Vasile și-a anunțat oficial candidatura pentru postul de primar al Timișoarei | Foto-Video

Cu o zi înainte de Mărțișor, fostul manager al județului Timiș, dar și fost vicepreședinte al Consiliului Județean, în mandatul 2013-2015, Marian Constantin Vasile...

Primăria Timișoara continuă să sprijine Societatea de Transport Public în rezolvarea deficitului de șoferi de autobuz

Primăria Timișoara și  Societatea de Transport Public (STPT) continuă demersurile de eficientizare a transportului în comun. Astfel, un autobuz din parcul...

Citește și :