S-a scumpit benzina? De la Guvern nu se vede nici o majorare!

249

Benzina şi motorina s-au scumpit şi preţul va creşte din nou de la 1 octombrie, după ce Guvernul a decis mărirea accizei. Iar creşterile cumulate din ultimele săptămâni vor fi de circa jumătate de leu pe litru. Guvernanţii, însă, par total rupţi de realitate: de la premier, la miniştri şi liderii celor două partide de coaliţie, toţi susţin că nu văd scumpirea.

Cel mai recent exemplu este ministrul Energiei, Toma Petcu, cel care a spus, joi, că nici măcar nu ştie care este preţul carburanţilor şi nici dacă a crescut sau nu, motivând că el nu are competenţe în stabilirea preţului combustibililor şi că, oricum, nu are nici maşină, nici carnet.

Tot joi, preşedintele Senatului şi al unuia dintre cele două partide de guvernământ, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că nu a văzut nicio scumpire a carburanţilor. „Eu personal nu am văzut nicio scumpire. Deci despre ce vorbim?”, a încheiat el scurt subiectul.

Cu o zi înainte, partenerul său de coaliţie Liviu Dragnea a dat-o în glumiţe şi eschivări întrebat fiind de aceleaşi scumpiri: „În cel mai rău caz îl întrebaţi pe dl Felix Rache. El se ocupă de comunicare la guvern, nu pe mine”, le-a spus el jurnaliştilor, râzând.

Cum era de aşteptat, nici şeful Guvernului nu pare să ia contact cu realitatea cetăţenilor prea des. El a ţinut-o una şi bună încă dinainte ca măsura să intre în vigoare că preţurile vor îngheţa după mărirea accizei. Când jurnaliştii îi atrăgeau atenţia, pe 12 septembrie, că preţurile au început deja să urce, Mihai Tudose a spus că e vină benzinarilor, nu a accizei mărite: „E problema lor, nu?”, a comentat premierul.

O săptămâna mai târziu, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, pus faţă în faţă cu scumpirea, a spus că nu a observat-o, pentru că nu a urmărit preţul la pompă.

LĂSAȚI UN MESAJ