S-a deschis, oficial, Târgul de Crăciun din centrul orașului

79

Ca în fiecare an, centrul Timișoarei este locul de desfășurare al celebrului târg de Crăciun. Evenimentul este contestat de multă lume, dar și apreciat de alții. Mai ales cei mici se bucură de tarabele cu dulciuri și de suveniruri.

Tot cu acest prilej s-a aprins și iluminatul festiv al piețelor centrale. Seria evenimentelor a fost deschisă de primarul Nicolae Robu care a marcat oficial deschiderea iluminatului festiv de pe scena din fața Palatului Operei ca un semnal al începerii salbei de sărbători.

În așteptarea concertului celor de la Holograf, curioșii dădeau ture de piață să prindă chilipirurile de la căsuțe. Se găsesc jucării, ornamente care mai cu har făcute care mai kitsch, după gusturi și după portofel, dar și obiecte vetimentare de sezon precum fulare, căciuli și mănuși.

Pentru a da un specific național sărbătorii în fața scenei a fost desfășurat un imens drapel tricolor. A urmat spectacolul de folclor oferit de de Ansamblul „Timișul” al Casei de Cultură din Timișoara și soliștii Olguța Berbec, Petrică Miulescu Irimica, Stana Stepanescu. Totul, sub conducerea muzicală a lui Dejan Galetin. Coregrafia: Toma Frentescu și Maria Dudău.

O oră mai târziu, și-au făcut apariția Dragoș Moldovan, urmat de Mira și evident trupa Holograf.
Finalul a fost marcat cu focuri de artificii, spre încântarea celor prezenți. Pentru a se alinia la noile norme, anul acesta artificiile nu au scos nici un pic de fum poluator.

LĂSAȚI UN MESAJ