S-a dat startul înscrierilor la Gala Proiectelor pentru Tineret 2016

145

Tinerii care iubesc arta și cultura sau vor să se implice în comunitate sunt așteptați să se înscrie la Gala Proiectelor pentru Tineri. În cadrul evenimentului, fiecare participant are ocazia să se exprime prin artă sau să arate societății proiectele de viitor dobândite. Concursul permite partciparea atât individuală, cât și colectivă.

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș organizează cea de-a șasea ediție a „Galei Proiectelor pentru Tineret” în data de 14 decembrie 2016, la Casa Tineretului din Timișoara. În acest sens, FITT deschide apelul pentru înscrierea aplicațiilor până în data de 4 decembrie 2016.

În cadrul evenimentului se pot înscrie organizații non-guvernamentale de și/sau pentru tineret sau studențești din județul Timiș, licee de stat sau private, consilii ale elevilor din liceele de pe raza județului Timiș, grupuri informale de tineri din județul Timiș, voluntari activi în domeniul tineretului din județul Timiș. Fiecare organizație sau grup informal poate depune aplicații pentru una sau mai multe categorii la adresa de e-mail gala@fitt.ro.

Pentru ca proiectul înscris să fie eligibil, acesta trebuie să fie desfășurat în perioada 1 decembrie 2015 – 1 decembrie 2016 și să se încadreze într-una din următoarele categorii: educație, artă și cultură, implicare în comunitate, sănătate, muncă și angajabilitate, antreprenoriat, mediu și ecologie, sport, voluntariat, internațional.

Toate proiectele înscrise vor intra în cursa pentru „Cel mai bun proiect de tineret în anul 2016”. Proiectele aflate la prima ediție pot câștiga premiul pentru „Cea mai bună inițiativă de tineret în anul 2016”. De asemenea, în cadrul Galei vor fi desemnați și „Cel mai activ voluntar în cadrul unei organizații non-guvernamentale de tineret în anul 2016”, „Cel mai activ voluntar licean în anul 2016” și „Cel mai activ voluntar în cadrul unei organizații non-guvernamentale studențești în anul 2016”.

„Ne bucurăm să organizăm pentru al șaselea an consecutiv acest eveniment prin care premiem tinerii din județul Timiș. An de an, am reușit să creăm un cadru în care organizațiile non-guvernamentale de tineret, finanțatorii, instituțiile publice, voluntarii și tinerii din județ pot interacționa și contribui la creșterea vizibilității domeniului de tineret. Sperăm ca, și în acest an, recunoștința pe care le-o oferim tinerilor și organizațiilor de tineret să se ridice la nivelul activității acestora și să avem un număr cât mai mare de aplicații depuse”, spune Mihai Vilcea, vicepreședinte al Fundației Județene pentru Tineret Timiș, organizator al Galei Proiectelor pentru Tineret.

LĂSAȚI UN MESAJ