S-a dat startul ,,afacerilor ilegale de iarnă”. Cum a fost prins de poliție un tânăr de 26 de ani

442

Comerțul ilegal cu materiale pirotehnice precum și utilizarea acestora a început, la Timișoara. Un tânăr de 26 de ani a fost depistat de polițiștii Serviciului Rutier deținând fără drept articole pirotehnice.

,,La data de 04 decembrie a.c., în jurul orei 16.20, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Dorobanților, din municipiul Timișoara.

În urma controlului efectuat, polițiștii au depistat în autovehicul 28 de articole pirotehnice, deținute fără drept de un bărbat de 26 de ani, pasager în autoturism.”, transmit reprezentanții Poliției Timiș.

Materialele pirotehnice au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, cercetările fiind preluate de polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase.

Poliția Timiș reamintește tuturor că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ