Rușinos! Echipa primarului primește încă o corecție: 0-5

362

Prima umilință a sezonului pentru ACS Poli Timișoara a venit în restanța cu FC Botoșani. La fel ca în primăvară, moldovenii s-au distrat cu alb-violeții și au administrat cel mai sever eșec. De această dată a fost 5-0!

Timișoara a căutat prima victorie în disputa cu Botoșani dar a primit cea mai usturătoare lecție de fotbal de până acum. Un 0-5 care cântărește mult pentru trupa lui Ionuț Popa pentru că arată limitele acestei echipe încropite pentru eșalonul secund. Și care demonstrează că experimentul are toate șansele să eșueze…

Istvan Fulop a deschis rapid scorul pentru oaspeți, în minutul 6, cu o execuție din lovitură liberă direct sub transversală. Peste alte 6 minute s-a făcut 2-0 după reușita lui Golofca. Scorul a căpătat proporții imediat după pauză, prin Astafei. Era minutul 49 și deja zarurile erau aruncate, 0-3. Autorul primul gol a mai lovit de două ori până la final, prima oară în minutul 52 iar în prelungiri dintr-un penalti.

În fața acestor reușite a oaspeților, Poli a reușit să își treacă un cont doar o mare ocazie de a marca, prin Artean în minutul 67. În plus, Doman a fost eliminat în minutul 87 pentru cumul de cartonașe galbene. Prea puțin totuși pentru a emite pretenții în Liga I.

Poli rămâne ultima în clasament cu același -14 în clasament după ce nu a reușit să strângă nici măcar un punct în primele patru jocuri. Urmează luni o nouă partidă acasă contra Craiovei.

ACS Poli: Straton – Bocșan, Cânu, Șeroni, Neagu – Artean, Cârstocea, Bărbuț, Croitoru, Vădrariu – Elek.

2 COMENTARII

 1. După ce Fotbalul Românesc,putem spune că sa născut pe Bega a făcut ISTORIE între cele 2 războaie mondiale din secolul trecut prin cele 10 Titluri cucerite de Chinezul și Ripensia , iată că Prezentul ne oferă dezastrul în care a ajuns acest sport,iubit până nu de mult de zeci de mii de Timișoreni și Bănățeni.Nu vreau să comentez-CAUZELE-care au provocat această situație jalnică și umilitoare,când 2 echipe din Moldova de Nord,administrează celor 2,așa zise Poli 8 goluri pe Dan Păltinișanu.Măsurile care să ducă la REVIGORAREA Fotbalului Timișorean,trebuie să fie RADICALE să readucă iubitorii de fotbal pe stadioane să elimine disputele care i-au gonit și din acest motiv INVIT,Organele Locale și Lumea Fotbalului Timișorean la o Dezbatere care să ducă la CONCENTRAREA forțelor acestui sport într-o singură echipă-RIPENSIA în Liga 1 sau 2.Numai așa cred că Fotbalul Adevărat poate REVENI,acolo unde sa născut și spăla Rușinea provocată de Botoșani și Suceava.

  • „Fotbalul Românesc,putem spune că sa născut pe Bega”
   🙂
   De unde ai mai scos și minunăția asta cu parfum de „strimfi” abuzați, „băgiță bănățan”?! Din fundul Banatului? Pentru ca echipa „Chinezul Timișoara” („Kinizsi”, in limba „mongolilor europeni”) a fost inființată abia in 1910, adică la 6 ani DUPA ce a luat ființă echipa bucureșteană „Olimpia București”, la 4 ani DUPA ce a luat ființă echipa ploieșteană „Atletic Club United Ploiesti”, respectiv, la 3 ani DUPA ce a luat ființă echipa clujeană „Kolozsvári Vasutas Sport Club” („CFR CLuj).
   Alte priorități in domeniu? Da, prin 1895 Mario Gabauer a adus prima minge de fotbal in București (reține, București!) și, mai devreme (prin 1890), se spune că un medic arădean (reține, din Arad!) pe nume Iuliu Weiner s-ar fi intors din Anglia cu o minge de fotbal. Așadar, „homo erectus autolaudatus” de pe malurile Begăi este mai pe la coadă, pentru că in „frunce” stau arădenii, urmați de bucureșteni, ploieșteni, clujeni. Chiar nu mai există rușine acolo, pe malurile acelui râuleț murdar numit Bega?

LĂSAȚI UN MESAJ