11.4 C
Timișoara
joi 29 februarie 2024

Rușinos! Aproape toți polițiștii dintr-o vamă importantă au fost săltați pentru corupție

Magistraţii Tribunalului Dolj au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele a 23 de poliţişti de frontieră de la vama Calafat, cercetaţi pentru fapte de luare şi dare de mită şi abuz în serviciu, conform Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2022 – 2023, agenţii de poliţie de frontieră din cadrul Sectorului de Poliţie de Frontieră Calafat ar fi solicitat, în mod repetat, mici sume de bani, dar şi produse de la şoferii care tranzitau punctul şi care transportau mărfuri, sume din care ulterior ar fi dat şi superiorilor.

Cinci euro, taxă fixă, pentru fiecare maşină care trecea, conform Observator, iar pe la vama Calafat treceau în 24 de ore aproximativ 4.000 de autovehicule și camioane. Potrivit sursei citate, la final de tură fiecare agent pleca acasă cu cel puţin 500 de euro. Asta înseamnă în jur de 7.500 euro pe lună. Practic, fiecare agent se alegea cu un bonus lunar echivalent cu încă 3-7 salarii încasate de la statul român.  Nu se refuzau de la șoferi nici alte „mici atenții” precum ţigări și parfumuri.

Decizia de arestare preventivă dată de Tribunalului Dolj nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore.

Sursa: https://www.stiripesurse.ro

Alte subiecte :

Cum arată calendarul complet al alegerilor din acest an

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri seara, la România TV, calendarul stabilit în coaliție pentru toate alegerile din acest an: 9 iunie – alegeri locale...

Ajutoarele de stat plătite companiilor din România în 2023 reprezintă 2% din PIB

Companiile economice din România au beneficiat de ajutoare de stat plătite în cursul anului 2023 în valoare totală de circa 29,5...

Citește și :