Rromii din Lugoj cereau ”taxă de șmecher” pentru a nu le tăia urechile rivalilor, în Italia

565

Liderii unui clan de romi care au fost implicaţi în cursul anului trecut în mai multe scandaluri, terorizând un oraş întreg, au fost arestaţi în cursul săptămânii trecute. Operaţiunea a fost una de amploare.

Lideri ai unul clan de romi din Lugoj, judeţul Timiş, Titus Căldăraş zis „Ghiţă” şi Ioan Popescu zis „Turculiţ” au fost implicaţi în cursul anului trecut în mai multe scandaluri dintre clanurile ţigăneşti din Lugoj. De fiecare dată, Turculiţ şi Ghiţă erau acuzaţi de familiile rivale că au solicitat „taxe de şmecher” de sute de mii de euro. Dacă autorităţile române nu au reuşit să le vină de hac celor doi, au reuşit autorităţile italiene.

S-a întâmplat săptămâna trecută, în oraşul italian Bassano, unde Ghiţă şi Turculiţ au fost arestaţi preventiv într-un dosar de tenativă de omor în care sunt acuzaţi că i-au atacat pe membrii unui clan rival cărora le-au cerut „taxă de şmecher” în valoare de 150.000 de euro. Surse din rândul romilor au declarat pentru „Adevărul” cum au ajuns Ghiţă şi Turculiţ să fie arestaţi.

Potrivit surselor „Adevărul”, cei doi romi l-au contactat pe rivalul lor din Italia şi l-ar fi ameninţat că dacă nu îi dau 150.000 de euro o să îi taie urechile. Bărbatul ar fi anunţat autorităţile italiene, cărora le-ar fi predat şi o înregistare. Bărbatul nu a fost, însă, luat în serios, iar la lăsarea serii Ghiţă şi Turculeţ, însoţiţi de alte 13 persoane, printre care s-ar afla şi recidivişti ieşiţi recent din închisoare, au dat atacul asupra ginerelui bărbatului de la care a fost solicitată „taxa de şmecher”.

Incidentul s-a petrecut în plină stradă, în oraşul Bassano. Potrivit unei surse din interiorul clanului de romi, Ghiţă şi Turculiţ au reuşit să fugă imediat după incident, ascunzându-se într-o casă în care au fost găsiţi câteva ore mai târziu, asupra lor fiind găsite mai multe bâte şi cuţite. Liderii clanului de romi din Lugoj au fost arestaţi preventiv, urmând ca ancheta să se deruleze cu cei doi în arest preventiv.

sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.