Romeo Dunca – afirmații fulminante în Caraș. Îl bagă în bucluc pe președintele PSD, Ion Mocioalcă?

11316

Omul de afaceri timișorean, Romeo Dunca, l-a făcut praf pe deputatul de Caraș, Ion Mocioalcă, președintele organizației județene a PSD și președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, cu ocazia lansării candidaților liberali. Prieten de aventuri montanistico-sportive cu Ioan Popa, candidatul liberal pentru Primăria Reșiței, Dunca a făcut afirmații fulminante, care ori îl vor băga în buclul pe deputat, ori chiar pe autorul acestora, dacă va trebui să le demonstreze. Despre Marcel Vela, primarul Caransebeșului și vicepreședinte al PNL, care țintește președinția Consiliului Județean, a spus că nu l-a încurcat prea tare să implementeze proiectul său turistic pe Muntele Mic și chiar l-a ajutat uneori. Despre Sorin Frunzăverde a avut, de asemenea, un discurs moderat. Când a venit vorba despre Ion Mocioalcă, însă, Romeo Dunca a început să facă afirmații care i-ar putea aduce dacă nu necazuri penale dar cu siguranță, politice.

„Un reprezentant politic al acestui județ, puternic, de domnul Mocioalcă este vorba, m-a chemat la dânsul să-i explic proiectul pentru Muntele Mic, s-a adresat Dunca celor prezenți. La vremea respectivă era în măsură să mă sprijine, pentru că primarul de la Turnu Ruieni făcea parte din PSD.  Mi-a spus: «Romeo, hai să vedem ce putem face pentru tine ca să faci acest proiect pe munte. Da, eu te ajut, o să te ajute primarul de la Turnu Ruieni». Dar mi-a pus o condiție: să-i dau o parte din părțile sociale ale firmei care dezvoltă acest proiect, să i le dau lui. Nu direct, ca să nu se afle, ci o să-mi dea un om de încredere, unul Bejeriță, să mă asociez cu el! Să devin asociat cu Bejeriță și el mă ajută să semneze și primarul de la Turnu Ruieni, că o să primesc și fonduri… Să fie și el acolo acționar. În acel moment m-am supărat și i-am spus că aici nu se împart bani, că dacă vrea îi dau tot, numai să facă ceva. I-am spus ceva, cred că de mamă, și nu am devenit asociat cu Bejeriță. Și bine am făcut, pentru că acum aș fi dat explicații la DNA. Știți că domnul Bejeriță a fost găsit cu vreo 10 milioane de euro! Cash! Eu nu am văzut mai mult de 100.000 de euro niciodată și facturez lunar 4 milioane. Dar am și 800 de angajați la care le asigur salariile. De asta am venit, să nu cumva să ajungă Mocioalcă! Eu cunosc diferența dintre ei! Mi-e teamă să nu ajung la mâna celui care a vrut să câștige pentru el, nu pentru județ”.

Ion Mocioalcă este cap de listă al PSD la Consiliul Județean și sigur că afirmațiile lui Romeo Dunca au o puternică turnură electorală. Ele reflectă, însă o binecunoscută abordare, proprie tuturor partidelor, inclusiv PNL sau altele, de-a lungul anilor. Reflectă, adică, o persistentă încrengătură politico-economică ce a secătuit România de peste 25 de ani încoace.   descărcare (1)

1 COMENTARIU

  1. Domnul Romeo sunt unul dintre foștii angajați la dv la Dunca Expeditii aveți 800 de angajați dar pe 600 i jecmăniti și i furați la motorina am lucrat un an jumate la SC Dunca dar luna de luna eram furat la bani.

LĂSAȚI UN MESAJ