14.6 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Românii, FĂRĂ VIZE în Canada

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat vineri că s-a ajuns la un acord cu partea canadiană în ceea ce priveşte liberalizarea vizelor pentru români, din 2017. Concret, începând de la 1 decembrie 2017, românii vor putea călători în Canada fără viză.

„Am ajuns la un acord cu Canada, un acord rezonabil. Suntem în situaţia să ne retragem rezerva declarată faţă de CETA. România nu mai are obiecţiuni faţă de acordul comercial cu Canada”, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis vineri la Bruxelles.

Acordul cu Canada privind ridicarea vizelor este unul etapizat: de la 1 mai 2017 Canada elimină vizele pentru românii care au mai avut viză, iar de la 1 decembrie 2017 Canada elimina vizele pentru toţi cetăţenii români.

Iohannis a mai spus că autorităţile canadiene şi-au păstrat o posibilitate de a reveni asupra deciziei în cazul în care constată că numărul de imigranţi ilegali e foarte mare. Dar această clauză poate fi activată doar în primii ani de la ridicarea vizelor, iar după 3 ani nu mai poate fi folosită de Canada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :