24.4 C
Timișoara
duminică 23 iunie 2024

România, alături de Ucraina! Primele transporturi au ajuns la Siret, la tabăra pentru refugiați | FOTO-VIDEO

Românii și autoritățile s-au mobilizat exemplar pentru a ajuta refugiații din Ucraina.

Sub sloganul „Ucraina – Împreună ajutam mai mult”, Guvernul țării noastre a amenajat o tabără pentru refugiați la Siret și a trimis primele transporturi cu ajutoare.

„Primul transport de ajutoare umanitare colectate pe Platforma Guvernului României – <<Ucraina, împreună ajutăm mai mult>> a plecat din București, în această seară (n.r duminică), spre Siret.

Pentru a veni în ajutorul poporului ucrainean puternic afectat de agresiunea militară rusă, Guvernul României împreună cu societatea civilă a demarat acțiuni comune de furnizare de produse medicale și produse de subzistențe pentru cetățenii ucraineni.

Un prim convoi, format din 3 camioane din dotarea IGSU a pornit către Vama Siret, din Județul Suceava, pentru a oferi autorităților ucrainene medicamente și echipamente medicale (paturi spitalicești, dispozitive medicale).

Următorul transport va avea loc mâine și conține materiale de bază și alimente”, a transmis MAI.

În tabăra mobilă de pe stadionul din orașul Siret, sunt cazate peste 120 de persoane, venite din Ucraina.

Vor sta aici temporar, până ce vor fi transportate către alte locații. În sprijinul persoanelor, ISU Suceava a adus în zona de cazare și în cea a vămii Siret o echipă de psihologi.

Este vorba despre psihologul pompierilor militari, Maior Constantin Rusu, împreună cu o parte din psihologii voluntari ai ISU Suceava. Printre aceștia sunt și vorbitori de limbi străine, inclusiv ucraineană.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Zeci de șoferi teribiliști „și-au găsit leacul” vineri noapte

Șoferii prinși băuți la volan, pe străzile din Timișoara s-au ales cu amenzi, dar și cu permisul suspendat. În urma raziilor din trafic,  30 de...

Aglomerație în vămi cu prilejul minivacanței de Rusalii. Cetățenii trebuie să se pregătească din timp

Cu ocazia mini-vacanței de Rusalii, polițiștii de frontieră se așteaptă la trafic intens în vămi. Aceștia atenționează cetățenii care vor să treacă granița să...

Citește și :