Româncă arestată după ce a furat peste 50.000 de euro de la bătrâna pe care o îngrijea

79

O româncă de 59 de ani, acuzată că a furat aproape 52.000 de euro de la bătrâna de 89 de ani pe care o îngrijea a fost arestată în Cuarte de Huerva, Zaragoza.

Femeia a retras succesiv bani din conturile bătrânei, din care și-a cumpărat, printre aletele, o mașină.

Cazul a fost descoperit în urma unui incident domestic care a dus la intervenția Poliției Locale din Cuarte de Huerva. În urma acestei intervenții, bătrâna le-a spus agenților că a vândut recent un apartament pe care îl avea în Zaragoza, dar nu știa câți bani au fost plătiți pentru acesta sau unde se află acele fonduri.

Poliția a început o anchetă din care s-a constatat că apartamentul pe care bătrâna îl avea în Zaragoza a fost vândut pentru 63.000 de euro la mijlocul lunii octombrie. În aceeași toamnă, au existat o serie de retrageri din contul său bancar care s-au ridicat la 51.820 de euro.

La verificarea mișcărilor banilor, agenții au verificat că în una dintre acele înregistrări bancare a existat un transfer de 25.000 de euro cu care inculpata a cumpărat o mașină.

Când a fost interogată de Garda Civilă, îngrijitoarea a spus că acei 25.000 de euro i-au fost dați de bătrână și că a participat la toate acele operațiuni economice, deoarece bătrâna avea nevoie de un scaun cu rotile și nu era în măsură să se ocupe de aceste operațiuni.

Explicațiile nu i-au convins pe agenți, iar românca de 59 de ani a fost acuzată de infracțiuni de fraudă prin abuz de încredere și însușire de foloase necuvenite.

LĂSAȚI UN MESAJ