Român acuzat de autorităţile spaniole că a încercat să comită un atentat, a ucis trei persoane şi a tâlhărit alte două

111

Un român care are și cetățenie suedeză a fost arestat şi este acuzat că ar fi încercat să comită un atentat în capitala Cataloniei, dar şi de moartea a trei persoane. În plus, este principalul suspect în cazul a două tâlhării şi a unui incendiu.

Joi, 23 ianuarie, în decurs de numai o oră, el a pus pe jar poliţia catalană. Românul ar fi înjunghiat un bărbat, pe David Caminada, după care ar fi ucis-o pe Rosa, o femeie de 77 de ani, pe strada de l’Arc de Sant Vicenç. Apoi, ar fi omorât un bărbat într-un apartament de pe strada Portal Nou, după care ar fi incendiat casa. Victima a fost găsită întinsă şi sufocată cu o pungă de plastic pe cap.
Muşetescu este acuzat şi de o tentativă de omor într-un magazin de încălţăminte de pe strada Bisbe şi de furtul unei motociclete. A fost prins câteva minute mai târziu de poliţisti în Plaza de Sant Jaume. Asupra lui au fost găsite cărţile de identitate şi cardurile de credit ale femeii de 77 de ani pe care o înjunghiase mai devreme, dar şi un cuţit. Iar anchetatorii Diviziei de Investigaţii Criminale a Mossos d’Esquadra, care au preluat cazul, au făcut legătura şi cu celelalte crime şi cu evenimentele din zonă, iar concluzia lor este una clară. Muşetescu ar fi autorul celor trei crime, astfel că a fost arestat şi acuzat de crime, tentative de tâlhărie, incendiere şi de un atentat despre care poliţiştii spanioli nu au oferit încă detalii.
John Muşetescu s-a născut în Suedia pe 16 iunie 1991, din doi părinţi români care au fugit din România în 1986. S-a născut şi a trăit cu familia sa în Uppsala, unde a studiat dreptul, iar apoi s-a mutat în Barcelona pe când avea 21 de ani. Cei de la Cronica Global susţin că Muşetescu ar fi avut legături cu mai mulţi cunoscuţi militanţi ai extremei drepte din Suedia, însă fără a fi implicat direct. Reţinut iniţial de poliştii spanioli joi, 23 ianuarie, el este acum cercetat în stare de arest preventiv.

 

LĂSAȚI UN MESAJ