14.6 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Rolexul din aur al lui Ion Iliescu s-a vândut. Ce sumă a fost obţinută pentru preţioasa bijuterie

Un ceas Rolex din aur, care i-a aparținut fostului preşedinte Ion Iliescu, s-a vândut, anunţă casa de licitaţii Artmark.

Detalii despre frumoasa bijuterie: „Ceas Rolex President Gold Day-Date din aur, de mână, bărbătesc, cu referință 18238 și mecanism automatic. Cadran negru, cu diamante dispuse în dreptul indicatorilor orari, ziua săptămânii în dreptul orei 12 și dată cu lupă în dreptul orei 3. Brățară cu cataramă originală din aur, cu închidere deployantă”, este descrierea făcută de casa de licitaţie.

Aşadar, ceasul de lux are cadran negru, cu diametru de 36 mm, diamante dispuse în dreptul indicatorilor orari, ziua săptămânii în dreptul orei 12 și dată cu lupă în dreptul orei 3, potrivit prezentării făcute pe site-ul de licitații. De asemenea, are brățară cu cataramă originală din aur, cu închidere deployantă.

– Ceas Rolex Day-Date President din aur, de mână, bărbătesc, decorat cu diamante, însoțit de cutia originală, provine din colecția unui fost șef de stat al României [1993-1995]

-Bijuteria a avut un preț de pornire de 15.000 de euro și a fost adjudecată la 22.000 de euro. Prețul de listă este de 30.000 de euro.

-Ion Iliescu a purtat ceasul între 1993 și 1995.

-La licitație au mai fost scoase la vânzare încă 120 de ceasuri de lux, produse între anii 1950 şi 2019, ediţii limitate sau foarte limitate, cu o valoare de piaţă de peste 2 milioane de euro.

Ceas Rolex Day-Date President din aur, de mână, bărbătesc, decorat cu diamante, însoțit de cutia originală, provine din colecția unui fost șef de stat al României

„Vorbim de 121 de ceasuri de mână produse între anii 1950 şi 2019. Ediţii limitate sau foarte limitate vizând o valoare de piaţă de peste 2 milioane de euro”, spunea Alina Panico, PR manager Galeriile Artmark.

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a purtat în perioada 1993-1995 un ceas Rolex din aur cu diamante, numit Rolex Prezident, iar piesa a fost scoasă acum la licitație, alături de alte ceasuri de lux.

Menționăm că cel mai scump ceas este un Richard Millie, supranumit și ”ceasul vedetelor”, cu un preț de pornire de 90.000 de euro. Un model asemănător este purtat și de Rafael Nadal, dar şi de Jay-Z. Preţul de vânzare începe cu 90.000 de euro, dar poate ajunge şi până la 200.000 de euro.
Sursa:evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :