Robu vrea să umple Primăria de muşcate! Acestea vor „muşca” din buget aproape 75.000 de lei

153

Primăria Timişoara va fi împodobită toată vara de flori colorate. Autorităţile au de gând să atribuie un contract unei firme private care să amplaseze mii de muşcate curgătoare la ferestrele instituţiei. Nota de plată pentru contribuabilii la bugetul local – 74.460 de lei.

Potrivit site-ului Primăriei Timişoara, instituţia va atribui direct un contract pentru achiziţia de plante care să înfrumuseţeze clădirea.

„Municipiul Timişoara doreşte achiziţionarea de jardiniere pline cu plante ornamentale (muşcate curgătoare) pentru ferestrele de la clădirea Primăriei Municipiului Timişoara. Serviciile specifice de întreţinere în perioada de vegetaţie: udat, fertilizat, tratamente fitosanitare, eliminarea florilor trecute, completarea amestecului nutritiv, vor fi efectuate începând din luna mai până în luna noiembrie inclusiv (6 luni), în funcţie de cerinţele biologice ale plantelor şi de condiţiile atmosferice”, se arată în caietul de sarcini ce însoţeşte anunţul.

Astfel, vor fi cumpărate 2.700 de muşcate plantate în 500 de jardiniere. Autorităţile au anumite cerinţe pentru firma care va primi contractul de aproape 75.000 de lei.

„Jardinierele trebuie să fie amenajate cu plante bogat ramificate, înflorite şi într-o stare fitosanitară bună. Muşcatele vor fi din specia pelargonium peltatum – muşcate curgătoare, cu inflorescenţe de culoare roşie, cu înflorire continuă pe toată perioada de vegetaţie”, se mai specifică în caietul de sarcini.

Contractul se va atribui pentru perioada mai 2017 – noiembrie 2017. Astfel, toată vara şi aproape întreaga toamnă, sediul Primăriei Timişoara va fi împodobit de flori.

LĂSAȚI UN MESAJ