Robu şi modelul Iohannis. Primarul Timişoarei a ieşit la protest

565

Mobilizare masivă a timişorenilor, la finalul săptămânii trecute, când mii de oameni au ieșit pe străzile oraşului. Acest lucru l-a făcut şi pe primarul urbei să se alăture manifestanţilor.

“Am fost, duminică, unul din cei 5.000 de timișoreni protestatari față de intenția Guvernului PSD Sorin Grindeanu de a hotărî amnistia și grațierea celor ce au încălcat legea!”, a scris Nicolae Robu e pagina sa de Facebook.

Primarul Timişoarei a declarat că este mândru de timişoreni şi crede că Executivul Grindeanu nu are nicio şansă să schimbe legile după bunul plac, pentru că va fi taxat de alegători.

“Este impresionant că, deşi este extrem de frig, un număr aşa mare de cetățeni au ieşit în stradă. Şi nu au ieşit pentru salarii mai mari, pentru pensii mai mari, pentru taxe mai mici. Au ieşit pentru că îşi dau seama că societatea noastră este în pericol, sănătatea societăţii noastre este în pericol. O societate care nu îi pedepseşte pe cei care comit fără-de-legi este una bolnavă”, a declarat Robu.

Plimbarea edilului printre protestatari vine după modelul preşedintelui Klaus Iohhanis, care, la rându-I a ieşit în mijlocul mulţimii la Bucureşti pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de ordonanţele privind graţierea şi amnistia şi de modificare a Codului penal.

“Am fost în Piaţa Universităţii, alături de miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gaşcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislaţia din România, vrea să slăbească statul de drept. Or, aşa ceva nu se poate admite! Este inadmisibil să se schimbe legislaţia şi zeci, sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii, pe bună dreptate, sunt indignaţi”, a postat preşedintele Iohannis pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ